V letných táboroch sú PCR testy podmienkou, Gröhling ich chce preplácať

TA3 TASR
3.6.2021 14:37

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) bude iniciovať, aby štát preplatil PCR testy, ktoré sú zatiaľ podmienkou pred nástupom detí do letných táborov. Gröhling však pri návšteve Lučenca pripustil, že pravidlá pre letné tábory sa ešte môžu zmeniť.

Detské tábory v lete budú. Gröhling oznámil jednu podmienku
TASR/Dano Veselský

„Konzultovali sme s epidemiologickým tímom aj s ministrom zdravotníctva, ako by sme vedeli pomôcť a či sa urobí krok smerom k antigénovým testom. Ak by sme zotrvali pri PCR testoch, budem iniciovať to, aby sme tieto testy preplácali tam, kde o to požiadajú,“ povedal minister školstva s tým, že konečné rozhodnutie by mohlo byť známe už budúci týždeň.

Počas návštevy viacerých škôl v Lučenci minister školstva zdôraznil potrebu zvýšenia personálu v školách i vytvorenia inkluzívnych tímov. „Verím, že na to budeme vyčleňovať financie ešte tento rok,“ uviedol Gröhling.

Pri príležitosti Európskeho dňa bicyklov minister školstva vyzdvihol i dôležitosť pohybu. „Pripravujeme výzvy na to, aby si školy mohli vytvárať centrá, kde by boli bicykle, ktoré by mohli žiaci používať na cestu do školy,“ prezradil Gröhling.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok