Slovensko pre chybu zaradili k červeným krajinám. SaS žiada Mikasa, aby to prešetril

TA3 TASR
3.6.2021 10:47

Koaličná strana Sloboda a Solidarita vyzýva hlavného hygienika Jána Mikasa, aby dôsledne prešetril, kto je zodpovedný za zlé údaje o epidemiologickej situácii, vďaka ktorým bolo Slovensko opakovane zaradené medzi červené krajiny.

SaS vyzýva Mikasa
TASR/Jaroslav Novák

Informoval o tom hovorca strany Ondrej Šprlák. "Fatálne zlyhanie Úradu verejného zdravotníctva malo dopad na väčšinu obyvateľov Slovenska, ktorí chceli vycestovať. Zlé údaje a dáta, ktoré vykazoval Úrad verejného zdravotníctva, znamenali, že sme boli na európskom semafore červenou krajinou...Aj z toho dôvodu požadujeme dôsledne prešetrenie a vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí pochybili, aby sa už podobná chyba nezopakovala,“ uviedla predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková.

Podľa Úradu verejného zdravotníctva by sa Slovensko už malo od štvrtka zobrazovať na cestovateľskej mape Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb správne. V tejto súvislosti úrad priznal zlyhanie ľudského faktora. Štátny tajomník rezortu zahraničia Martin Klus očakáva, že Slovensko bude po prehodnotení ECDC mapy žlté a v niektorých regiónoch dokonca aj zelené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok