Ropnú rafinériu zachvátil mohutný požiar. Z miesta stúpal čierny dym

TA3 TASR
3.6.2021 07:24

Mohutný požiar zachvátil v stredu večer ropnú rafinériu v iránskej metropole Teherán. Miestne úrady v tejto súvislosti vylúčili pokus o sabotáž.

Obnovenie iránskej jadrovej dohody závisí od vôle Západu, tvrdí hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí
TASR/AP

Požiar podľa úradov vypukol v dôsledku explózie, ktorú zapríčinil únik z potrubia so skvapalneným plynom. Horieť začalo najmenej 18 nádrží s ropnými látkami a hasiči sa snažili o to, aby sa plamene nerozšírili aj na ďalšie. 

Podľa dostupných informácií si požiar v rafinérii, ktorá môže denne spracovať 250.000 barelov ropy, nevyžiadal nijaké obete na životoch. Hovorca spoločnosti Tehran Oil Refining Company v spojitosti s požiarom odmietol "všetky špekulácie o sabotáži" a zdôraznil, že išlo len o dôsledok technickej poruchy. 

V stredu ráno vypukol požiar na jednej z najväčších lodí iránskeho vojenského námorníctva v Ománskom zálive. Plavidlo museli evakuovať a napokon sa potopilo. Príčina  požiaru v tomto prípade zverejnená nebola.

Irán opakovane obviňuje z rôznych sabotáží na svojom území Izrael, ktorý považuje za svojho úhlavného nepriateľa. Židovskému štátu pripísal aj údajné sabotáže, ku ktorým došlo vlani v dvoch iránskych jadrových zariadeniach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok