Vo zvláštne označenom aute objavili colníci viac než štyri milióny cigariet

TA3 TASR
2.6.2021 13:23

Ozbrojení príslušníci Colného úradu Nitra zaistili takmer 4,5 milióna kusov cigariet. Kontrolná akcia na úseku rýchlostnej cesty R1 sa uskutočnila v utorok v skorých ranných hodinách, zameraná bola na kontrolu tovaru, ktorý mohol uniknúť colnému dohľadu alebo daňovému dozoru.

Vo zvláštne označenom aute objavili colníci viac než štyri milióny cigariet
TASR/Colný úrad v Nitre

„Počas kontrolnej akcie si colníci vytypovali nákladné vozidlo, ktoré vzbudilo podozrenie neštandardným označením žltej farby s nápisom známej prepravnej spoločnosti. Kontrolou dokladov zistili, že pravdepodobne nejde o prepravu pre túto spoločnosť,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Nitra Renáta Cebová.

Dôkladnou kontrolou ložnej plochy sa hliadke colného úradu podarilo odhaliť ukryté spotrebiteľské balenia cigariet označených ako Marlboro Gold bez kontrolnej známky v celkovom množstve takmer 4,5 milióna kusov. K tovaru neboli predložené žiadne doklady a chýbali aj úradné postupy, ktoré preprava takéhoto druhu tovaru zahŕňa. Colníkom sa podarilo zamedziť možnému úniku na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vo výške približne 540.000 eur.

„Vzhľadom na množstvo spotrebiteľského balenia cigariet vzniklo podozrenie z trestného činu. Hliadka colného úradu preto odovzdala prípad vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy,“ potvrdila Cebová.

Témy: Nitra Cigareta

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok