Pre Talianov sa šampionát skončil. Kvôli zraneniu ho opúšťa aj americký kapitán Abdelkader

TA3 TASR
1.6.2021 18:08

Hokejisti USA zvíťazili na MS v Rige nad Talianskom 4:2 a s 18 bodmi vyhrali základnú B-skupinu. Vo štvrťfinále nastúpia proti Slovensku, štvrtému tímu A-skupiny. Taliani prehrali v Rige všetkých sedem zápasov a s nulou na konte boli najslabší tím šampionátu.

Pre Talianov sa šampionát skončil. Kvôli zraneniu ho opúšťa aj americký kapitán Abdelkader
TASR/AP

Taliansko - USA 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)

Vedenie amerického tímu pred zápasom oznámilo, že pre zranenie nenastúpi kapitán Justin Abdelkader, pre ktorého sa turnaj skončil. S kapitánskym "C" nastúpil Brian Boyle.

Góly: 42. Frigo (Trivellato), 47. Giliati - 7. Labanc (Shea), 11. Labanc (Beniers, Clendening), 20. Garland (Robertson, Tennyson), 30. Garland. Rozhodovali: Romasko (Rus.), Sidorenko – Goljak (obaja Biel.), Lazarev (Rus.)
Taliansko: Fadani - Pietroniro, Trivellato, Glira, Spornberger, Miglioranzi, Caseti, Gios, Marchetti - Miceli, Petan, Frank - Deluca, Andergassen, Giliati - Galimberti, Pitschieler
USA: Oettinger - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Wideman, Mackey, Clendening, Shea - Garland, Moore, Robertson - Thompson, Drury, Donato - Labanc, Blackwell, Beniers - Boyle, Rooney, Robinson

Talianom nedali šancu

Američania hrali o potvrdenie víťazstva v skupine a na ich prejave bola od úvodu vidieť herná pohoda. V prvej tretine mali výraznú hernú dominanciu, často držali puk na hokejkách, predviedli veľa ofenzívnych akcií a Talianom nedali šancu pomýšľať na úspech. Svoje ambície podporili v prvej tretine tromi gólmi. 

Brankár Talianska Fadani síce v 5. minúte efektným zákrokom hokejkou zabránil istému gólu Jonesa, ale o dve minúty už inkasoval. Do úniku sa dostal Labanc a nezaváhal a v 11. minúte ten istý hráč opäť prestrelil Fadaniho - 0:2. Garland sa pred typickým gólom "do šatne" pohral s talianskym brankárom a upravil na 0:3.

Zaujímavé akcie ubúdali

Ofenzívne snahy Američanov boli v druhej časti menej výrazné a Taliani sa dostali do útoku častejšie než v prvej tretine. V 22. minúte sa Frigo dostal do úniku popri mantineli a prestrelil Oettingera - 1:3. Američanov to však nevyviedlo z rovnováhy a v 30. minúte Garland zvýšil na 4:1, keď potrestal chybu súpera. Zápas postupne strácal na tempe a postupne ubúdalo zaujímavých akcií.

Skóre sa už nemenilo

Tretia tretina sa hrala s malým počtom prerušení hry. Američania sa v nej vrátili ku koncentrovanejšiemu výkonu a opäť častejšie zamestnávali talianskeho brankára. Piaty gól v nej však nedosiahli, naopak, Giliati vyhral osobný súboj s obrancom súpera a prekvapil aj Oettingera. Viac z hry mali do konca zápasu hráči USA, ale skóre sa už nezmenilo.
 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok