Taliansko je zdesené. Člen Cosa Nostry a viacnásobný vrah ide na slobodu

TA3/TASR
1.6.2021 15:12

Giovanni Brusca bol v Taliansku neslávne známy nielen pre vraždu prokurátora Falconeho. Člen mafiánskej Cosa Nostry vyvolal šok aj vraždou malého chlapca, ktorého telo rozpustil v kyseline. Po rokoch za mrežami sa teraz dostal na slobodu.

Taliansko je zdesené. Člen Cosa Nostry a viacnásobný vrah ide na slobodu
TASR/AP

Viacerí Taliani v utorok reagovali so zdesením na pondelkové prepustenie člena mafiánskej organizácie Cosa Nostra Giovanniho Bruscu - vraha prokurátora Giovanniho Falconeho. Brusca sa dopustil viacerých vrážd, uškrtil napríklad aj malého chlapca, ktorého následne rozpustil v kyseline, informovala agentúra AFP.

Proti prepusteniu Bruscu vystúpilo aj niekoľko popredných politikov. Bývalý taliansky premiér a líder stredoľavej Demokratickej strany Enrico Letta to prirovnal k "úderu do brucha". Bývalý minister vnútra Matteo Salvini označil Bruscu za "divoké zviera, ktoré nemôže byť na slobode".

Bruscu (64) prepustili po odpykaní si 25-ročného trestu. Nasledujúce štyri roky sa má nachádzať pod ochranným dohľadom. Počas pobytu vo väzení pôsobil ako svedok vyšetrovania.

Prokurátor Falcone zahynul 23. mája 1992 pri výbuchu 500-kilogramovej nálože, ktorú proti nemu nastražila na diaľnici Cosa Nostra. Pri atentáte prišla o život aj jeho manželka a traja osobní strážcovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok