Mičovský je na svoje pôsobenie hrdý. Na poste ministra si vie predstaviť štátneho tajomníka

TA3
31.5.2021 21:06

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský odchádza zo svojho postu. V relácii Téma dňa prezradil, že je na svoje pôsobenie v rezorte hrdý. Problém vidí najmä v predchádzajúcich vedeniach. Tvrdí, že museli zriadiť protikorupčné oddelenie, ktoré je permanentne zaťažené obrovským množstvom káuz.

screen_micovsky_2.jpg
TA3

Dynamické obdobie

Mičovský tvrdí, že svoj odchod nekonzultoval s nikým zo strany a išlo o jeho rozhodnutie. Na mesiace, ktoré pôsobil v rezorte, je hrdý. “Som presvedčený, že mojím príchodom sa divokosť (v rezorte) skončila. Nazval by som obdobie môjho pôsobenia dynamickým, ale divokosť je spojená s pánom Ficom a Pellegrinim”. Mičovský vidí problém najmä v prechádzajúcich vedeniach. “Museli sme zriadiť protikorupčné oddelenie, ktoré je permanentne zaťažené obrovským množstvom káuz,” tvrdí. Zároveň garantuje, že "nikto za jeho ľudí nedával žiadnu obálku". 

Pozemkový fond

Mičovský hovorí, že dnes už bývalú riaditeľku Slovenského pozemkového fondu Gabrielu Bartošovú prijal ako odborníčku. “Behom celej našej spolupráce sa tak aj javila,” prezradil s tým, že si nevie spomenúť na moment, kde by sa prejavila jej nízka odbornosť. Priznal, že vedel o jej vzťahu s Milošom Kaštanom. “Vedel som o jej spolužití s pánom Kaštanom, ktorý má na rukách zrejme nielen krádeže, ale aj krv. Napriek tomu som si vtedy uvedomil, že odporúčania na jej odbornosť aj mojich kolegov z OĽANO sú jasne deklarované, tak to skúsim,” dodal. Obvinenia, ktorým čelí Bartošová sú podľa jeho slov “spojené s dobou vlády Smeru”.

Nový minister

Mičovský si vie na svojom poste predstaviť súčasného štátneho tajomníka rezortu - Martina Fecka, ktorý do rezortu "vnesie nadšenie". “Je to človek, ktorý má skúsenosti z rezortu aj z vedenia ministerstva. Je to írečitý, rýdzi, statočný človek, ktorého určite nenahovoríte na žiadnu obálkovú technológiu," povedal s tým,  že je zároven expert na pozemky. 

Mičovský sa zastal aj riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jaroslava Jánoša. “Moje rozhodnutie malo logiku. Pán Jánoš je človek, ktorý možno nemá vedomosti, ktoré by mal niekto z vysokých ekonomicko-manažérskych kruhov, ale ide o silu jeho skúseností a odvahu to robiť. Je sedliak v dobrom slova zmysle, pozná špinu za nechtami a biedu, ktorú poľnohospodári žili," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok