Zmeny vo vedení košickej univerzitnej nemocnice. Od 1. júna ju povedie Ján Slávik

31.5.2021 20:29

Novým generálnym riaditeľom Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach bude od 1. júna Ján Slávik. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský zároveň odvolal doterajšieho riaditeľa Vladimíra Grešša.

Zmeny vo vedení košickej univerzitnej nemocnice. Od 1. júna ju povedie Ján Slávik
TASR/František Iván

 Ján Slávik ukončil štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach v roku 1987. V roku 1990 získal atestáciu prvého stupňa v odbore anestéziológia a resuscitácia, v roku 1991 nadstavbovú atestáciu z pôrodnej analgézie a v roku 1996 atestáciu druhého stupňa v odbore anestéziológia a resuscitácia. 

Do roku 2006 pracoval ako ordinár na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny UNLP v Košiciach, od roku 2006 pôsobil v Nemocnici Košice-Šaca. Od roku 2016 do marca 2021 zastával funkciu riaditeľa spoločnosti a zároveň pôsobil ako lekár na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Minister zdravotníctva zároveň v pondelok vymenoval nového riaditeľa Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava Michala Kováčika. Ten nahradí jej doterajšieho šéfa Dušana Michalka, ktorý vo funkcii končí na vlastnú žiadosť.

Michal Kováčik bol v rokoch 2011 až 2015 výkonným riaditeľom a konateľom Záchrannej zdravotnej služby – ZaMED, s. r. o. Od roku 2012 pôsobí aj ako generálny riaditeľ spoločností TAX AUDIT ADVISORY, k. s., a Top 1 Accounting, s. r. o.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok