Molčan stál vo finále proti Djokovičovi: Každý zápas som sa zlepšoval

TA3 TASR
31.5.2021 12:31

Slovenský tenista Alex Molčan má za sebou prelomový týždeň vo svojej kariére. Na turnaji v Belehrade nastúpil ako kvalifikant bez jediného víťazstva na okruhu ATP, no prepracoval sa až do finále.

Obrovská skúsenosť

Aj v záverečnom zápase na turnaji odohral proti domácej hviezde a nasadenej jednotke Novakovi Djokovičovi kvalitné stretnutie, prehral 4:6, 3:6. "Som veľmi rád, ako sa mi darilo. Bola to obrovská skúsenosť. Predtým som nevyhral ani jedno kolo na ATP turnaji a teraz som postúpil z kvalifikácie až do finále. Teší ma aj úroveň, ktorú som dokázal udržať počas celého turnaja. Každý zápas som sa zlepšoval. Nastúpiť vo finále proti Djokovičovi je niečo špeciálne, je to legenda," tešil sa Molčan po príchode do Bratislavy na tlačovej konferencii.

Dvadsaťtriročný tenista si týmto výsledkom zaistil aj premiérovú možnosť zabojovať o účasť v hlavnej súťaži grandslamového turnaja. Predstaví sa v kvalifikácii Wimbledonu a ujsť by mu nemala ani účasť na US Open. "Budem sa snažiť zlepšovať do ďalších turnajov. S trénermi sme nastavili dobrý program. Popracovali sme na veciach, ktoré sú kľúčové. Tento rok som odohral už veľa turnajov, takže fyzičku mám dobrú. Musím poďakovať hlavne kondičnému trénerovi Dávidovi Olaszovi. Ďakujem i trénerovi Lacovi Simonovi. Snažíme sa napredovať a hlavne zostať zdraví," poďakoval sa Slovák svojmu realizačnému tímu.

Ohlasy na Slovensku

Molčanov úspech potešil celé slovenské tenisové hnutie. "Je to úžasný úspech, výsledok a aj výkony tohto mladého hráča ma veľmi tešia. Potešujúce je hlavne to, že pochádza z najmladšej generácie. Gratulujem Lacovi Simonovi, ktorý s ním strávil najviac času, ale aj Ľubovi Kurhajcovi, ktorý ho dlhé roky viedol. Má za sebou trpezlivú prácu, ktorá je korunovaná veľkým úspechom. Môže byť vzorom pre ďalších mladých tenistov," pogratuloval Molčanovi generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Bývalý kapitán daviscupového tímu Miloslav Mečíř je tiež rád, že Molčan naplnil svoj potenciál a zúročil dlhodobú prácu. "Aj keď nemal fyzickú silu, vždy sa dokázal vynájsť. To je jedna z jeho predností, ktorá ho aj teraz drží. Takéto výsledky nie sú každodenné. Dúfam, že celému tímu to pomôže. Naštartuje to aj iných chlapcov a uveria, že sa to dá. Zápas s Djokovičom bol pre neho určite zážitkom. Hrať s týmito hráčmi je vždy nielen výzva, ale aj veľké poučenie."

Molčan sa predstaví v kvalifikácii Wimbledonu a ujsť by mu nemala ani účasť na US Open. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok