Kopecký cez lockout pomôže Trenčínu, takmer zadarmo

TA3, SITA
15.10.2012 18:17

Hokejová Dukla Trenčín získala počas lockoutu v NHL prvú posilu zo zámorskej profesionálnej súťaže. Na pôsobení do konca výluky sa s vedením klubu spod hradu Matúša Čáka dohodol útočník Tomáš Kopecký.

Kopecký cez lockout pomôže Trenčínu, takmer zadarmo
SITA

Zaplatenie poistky a symbolické jedno euro. Taká je podľa generálneho manažéra hokejového klubu Dukla Trenčín Andreja Kollára cena angažmánu Tomáša Kopeckého v tíme "vojakov". Tridsaťročný útočník, ktorý v NHL oblieka dres Floridy Panthers, sa s materským klubom dohodol na spolupráci až do skončenia výluky v profilige.

Kollár pre TASR prezradil, že k definitíve ohľadne príchodu dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára a držiteľa striebornej medaily z tohtoročných MS došlo cez víkend. "Tešíme sa jeho príchodu, je to veľká osobnosť. Veríme, že bude výrazným prínosom pre mužstvo a ľudia sa na neho prídu pozrieť. Pre každého hráča, nielen Tomáša, je dôležité, aby sa dostal do zápasového tempa. Zrejme každý z nich predpokladá, že NHL sa napokon začne, či už o mesiac, alebo o tri. Všetci budú chcieť byť vo forme a pripravení. Myslím si, že Tomáš celú situáciu vyhodnotil tak, že ideálny priestor, kde bude lídrom a kde ho budú ľudia milovať, je Trenčín," uviedol Kollár.

Dukla uhradí Kopeckému poistku, samotné účinkovanie hráča však klubová pokladnica z hľadiska ďalších výdavkov nepocíti. "Tomáš prišiel ľudovo povedané zadarmo, preberáme iba náklady za jeho poistku. Rád by som povedal, že keď sme riešili Tomáša Tatara, boli sme v inej situácii. Medzitým sa nám podarilo splatiť určité podlžnosti a zostali nám prostriedky na túto poistku. Tá bude vo výške 10.000 až 15.000 eur, ešte čakáme na presné vyčíslenie," priblížil Kollár.

"Tomáš sa prejavil ako veľký patriot. Ide v šľapajach Jaromíra Jágra či Tomáša Plekanca, ktorí v Kladne hrajú za symbolickú korunu. Jediný rozdiel je v tom, že Tomáš bude u nás nie za korunu, ale za euro."

Kopecký by mal do Trenčína pricestovať v stredu, fanúšikovia ho budú mať možnosť vidieť prvýkrát v akcii už v piatok v domácom súboji Trenčína s HK 36 Skalica. Účinkovanie ďalších útočníkov zo zámoria Mariána Gáboríka a Mariána Hossu v trenčianskych farbách je podľa Kollára vzhľadom k ich prebiehajúcej rekonvalescencii v dohľadom čase nepravdepodobná. "Keď výluka potrvá dlhší čas, bude to reálnejšie. Poviem to tak, že Tomáš je prvá posila z NHL, ale či aj posledná, to nechávam otvorené," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok