Dvojciferné skóre Kazachstanu. Nad Talianskom zvíťazili 11:3

TA3 TASR
29.5.2021 14:17

Hokejisti Kazachstanu zvíťazili na MS v Rige nad Talianskom vysoko 11:3 a pripísali si štvrté víťazstvo na turnaji. V tabuľke B-skupiny majú na konte desať bodov a priebežne poskočili na 2. miesto. Roman Starčenko prispel k výhre dvoma gólmi a tromi asistenciami, Curtis Valk mal bilanciu 1+3. Kazachstan odohrá posledný duel v skupinovej fáze v pondelok o 19.15 h proti Nórsku. Posledné Taliansko, ktoré ešte nezískalo ani bod, nastúpi v nedeľu o 15.15 h proti Kanade.

Dvojciferné skóre Kazachstanu. Nad Talianskom zvíťazili 11:3
TASR/AP

Taliansko - Kazachstan 3:11 (0:1, 1:2, 2:8)

Góly: 25. Miceli (Petan, Frank), 42. Hochkofler (Gander), 51. Petan - 3. Starčenko (Valk, Michailis), 33. Petuchov (Asetov, Stepanenko), 35. Rymarev (Šin, Blacker), 42. Michailis (Starčenko, Valk), 47. Valk (Starčenko), 48. Lichotnikov, 50. Lichotnikov (Makljuchov, Šalapov), 55. Paňjukov (Dietz, Starčenko), 57. Starčenko (Valk), 58. Svedberg (Šestakov, Sagadejev), 60. Šalapov (Asetov, Lichotnikov). 

Rozhodovali: Gofman (ROC), Sidorenko - Goľak (obaja Biel.), Šalagin (ROC)
Taliansko: Fazio (50. Fadani) - Trivellato, Pietroniro, Spornberger, Glira, Miglioranzi, Casetti, Marchetti, Gios - Frank, Petan, Miceli - Frigo, Bardaro, Gander - Giliati, Andergassen, Hochkofler - Magnabosco, Pitschieler, Deluca
Kazachstan: Bojarkin - Dietz, Makljuchov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Stapenko - Ševčenko, Sagadejev, Akolzin - Starčenko, Valk, Michailis - Rymarev, Šestakov, Šin - Savickij, Lichotnikov, Paňjukov - Asetov, Petuchov

S gólmi sa roztrhlo vrece


Kazachstan sa ujal vedenia už v 3. minúte, keď Starčenko využil hneď prvú presilovku v stretnutí. V ďalších minútach sa hral opatrný hokej a chýbali vyložené šance. Taliani si v druhej polovici tretiny zahrali dve presilovky, no nedokázali ich premeniť na góly. Kazachstan mohol zvýšiť náskok v úvode druhého dejstva, ale stroskotal na brankárov Faziovi.

 Ten podržal svojich spoluhráčov viacerými dobrými zákrokmi a tí sa mu odvďačili v 25. minúte, keď po rýchlej kontre vyrovnal Miceli. Hráči Kazachstanu však mali viac z hry i šancí a v 33. minúte sa opäť ujali vedenia po strele Petuchova, o minútu a pol zvýšil na 3:1 Rymarev. V tretej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi. Favorizovaný Kazachstan si počas nej zahral šesť presiloviek a štyri premenil na góly, ďalšie štyri presné zásahy pridal pri rovnovážnom stave a posledné dejstvo vyhral 8:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok