Severania si pripísali druhý triumf, Briti po prehre klesli

TA3 TASR
28.5.2021 18:03

Hokejisti Švédska zvíťazili v piatkovom zápase A-skupiny na MS v Rige nad Veľkou Britániou 4:1. Severania si pripísali na šampionáte druhý triumf a v tabuľke poskočili so šiestimi bodmi na 4. miesto. Briti klesli po prehre na posledné 8. miesto so štyrmi bodmi.

Severania si pripísali druhý triumf, Briti po prehre klesli
TASR/AP

Briti nemajú ma oddych ani 24 hodín, v sobotu o 11.15 SELČ nastúpia na ďalší zápas proti Čechom. Švédi odohrajú svoj šiesty zápas na šampionáte v nedeľu o 19.15 SELČ proti Slovensku.

Švédsko - Veľká Británia 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 16. Sörensen (Olofsson, Tömmernes), 27. Pudas (Pilut, Wingerli), 33. M. Kempe, 53. M. Kempe (Sörensen) – 8. Kirk (D. Phillips). Rozhodovali: Ansons (Lot.), Vikman – Nikulainen (obaja Fín.), Zunde (Lot.), vylúčení: 0:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Zostavy:
Švédsko: Fasth – Tömmernes, Nygren, Dahlbeck, Sellgren, Pilut, Pudas, Lööv – Lindberg, Lindholm, Rakell – Sörensen, A. Kempe, M. Kempe – Hllander, Lundeström, Olofsson – Frödén, Wingerli, Friberg – Rasmussen
Veľká Británia: Bowns – D. Phillips, O'Connor, Richardson, Tetlow, Swindlehurst, Clements, Garside – Davies, Myers, J. Phillips – Kirk, Connolly, Dowd – Perlini, Hammond, Lake – Lachowicz, Duggan, Hook – Betteridge

Briti ustáli úvodný tlak súpera a Liam Kirk v 8. minúte aj s dávkou šťastia poslal svoj tím do vedenia. Bol to už jeho piaty gól na šampionáte. Tre Kronor potom pôsobili chvíľu opatrným dojmom, postupne sa však dostali do tempa a napokon sa dočkali aj vyrovnania zásluhou Sörensena v presilovke. Ďalšie švédske šance zneškodnil Bowns, proti Olofssonovi mu pomohla konštrukcia bránky.

Prostredná časť sa hrala jednoznačne podľa švédskych nôt, severania mali obrovskú prevahu. Vynikajúceho Bownsa však prekonali iba Pudas a Mario Kempe, brankár Britov inak predviedol niekoľko skvelých zákrokov.

V tretej tretine si už Švédi postrážili náskok, súpera držali na dištanc a od vyššej prehry zachránila Britov iba strelecká nemohúcnosť Švédov, alebo zákroky Bownsa. Prekonal ho iba  Mario Kempe, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok