Lehotský ako podpredseda parlamentu neprešiel

TA3 TASR
28.5.2021 14:27

Poslanci národnej rady v piatok nezvolili Tomáša Lehotského za podpredsedu parlamentu. V piatkovej tajnej voľbe nezískal dostatočný počet hlasov. Zákonodarcovia však zvolili predsedu výboru pre sociálne veci. Stal sa ním Vladimír Ledecký.

Lehotský ako podpredseda parlamentu neprešiel
TASR/Jaroslav Novák

Lehotský získal vo voľbe len 75 hlasov. Na zvolenie podpredsedu parlamentu však treba súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov, teda 76 hlasov. V tajnom hlasovaní bolo 99 platných hlasov, proti bolo 13 poslancov a 11 sa zdržali.

Ledeckého podporilo 76 poslancov. Platných hlasov bolo 99, proti jeho zvoleniu bolo 11 poslancov a 12 sa zdržali. Na voľbu predsedu výboru bola potrebná nadpolovičná väčšina prítomných poslancov.

O personálnych zmenách poslanci rozhodovali potom, ako sa Juraj Šeliga a Jana Žitňanská vzdali týchto funkcií. Urobili tak po medializovaných informáciách o tom, ako spolu s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom sedeli v podniku v centre hlavného mesta, a to v čase zákazu vychádzania. Platili vtedy pandemické opatrenia, podniky mali mať otvorené len terasy, a to iba do 21.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok