Zlepšuje zrak, pleť a vylieči aj jarné choroby: Dajte si ho už dnes na lyžičku!

28.5.2021 09:00

Na jar takmer všetci ľudia trpia v menšej miere nedostatkom vitamínov, čo spôsobuje, že človek je letargický, vyčerpaný, roztržitý a stratí schopnosť pracovať. Užívajte pravidelne med. Tu sú jeho najväčšie benefity aj pre deti.

Zlepšuje zrak, pleť a vylieči aj jarné choroby: Dajte si ho už dnes na lyžičku!
Pexels

Niektoré infekčné choroby žijú svoj sezónny život a na jar ich je požehnane. Zmeny teploty a zrážok ovplyvňujú ich prenášače aj hostiteľov. Aj ľudské správanie je na jar iné, vrátane množstva času stráveného vonku. Na molekulárnej úrovni vedci pozorovali, že počet imunitných buniek v krvi sa u ľudí líši v závislosti od ročného obdobia. Môže k tomu dôjsť v dôsledku kolísajúcich hladín vitamínov, najmä vitamínu D a melatonínu. 

Na jar takmer všetci trpíme nedostatkom vitamínov a cítime sa vyčerpaní. Človek sa však vie prispôsobiť neustále sa meniacim podmienkam. Kým sa vplyv všetkých negatívnych faktorov nedostane do kritického bodu, cíti sa napriek organizmu celkom dobre. K poruche však môže dôjsť kedykoľvek...


choroba Pexels

Dieťa je zmenami ovplyvnené vo väčšej miere. Roztržitosť na hodinách a neschopnosť stráviť učivo sú najmenšie problémy, ktoré môžu spôsobiť nedostatok vitamínov. Naši predkovia nebrali žiadny acylpirín, no nejako sa im podarilo vychovať zdravé potomstvo. Choroby ako alergia a iné neboli známe. Samozrejme, nemôžeme porovnávať ekológiu v minulosti s tým, čo máme dnes. Ale hlavným princípom starostlivosti o zdravie bola pravidelná konzumácia medu a iných včelích produktov. 

Med nielen pre deti bohatých

V starom Egypte sa med dával už školákom. Aj dnes pedagógovia z elitných škôl v zahraničí posilňujú zdravie svojich žiakov nielen medom, ale aj peľom, ktorý obsahuje všetko potrebné pre vývoj aminokyselín v detskom organizme. Prax ukázala, že dieťa, ktoré pravidelne berie peľ určený na konzumáciu, je aktívnejšie a veselšie a menej často v škole absentuje ako deti, ktoré ho nekonzumujú. Aj vaše dieťa si zaslúži byť zdravé. Med spapá v čaji, v mliečku. Hlavne by ho malo jesť pravidelne. 


med Pexels

Čarodejník propolis

Vďaka svojim antiseptickým vlastnostiam je čistý propolis nenahraditeľný pri liečbe jarných ochorení. Úžasne odstraňuje toxíny z organizmu. Jarný detoch bez neho nemá zmysel. Bunky nám v tele neustále odumierajú. Ich zvyšky odstránite z organizmu už bežným propolisom, stačí 1 gram denne, alebo propolisom v oleji (pol lyžice denne) či klasickým medom (čajová lyžička pre dospelých a polovica pre deti do 12 rokov pred jedlom). 

Na srdce, oči aj pleť

Med chutí, je voňavý a jeho konzumácia nie je za trest. Zlepšuje zrak, pomáha liečiť srdcovo-cievne a kožné ochorenia. V tomto produkte je vzácna kombinácia mikroelementov, obsahuje veľa draslíka a kompletnú sadu vitamínov. Konzumujte med a zakonzervujte si zdravie mnohých orgánov v tele. Aby ste predišli jarnému nedostatku vitamínov, vezmite si aspoň lyžicu medu (najlepšie pred spaním), rozpustite ho v pohári teplej vody. Ak už trpíte nedostatkom vitamínov, denná dávka nesmie byť nižšia ako 100 gramov denne počas 2 týždňov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok