Poslanci rokujú o štátnom rozpočte. Finančný výbor navrhol navýšenie o ďalších 350 miliónov

TA3 TASR
28.5.2021 07:31

V piatok pokračuje rokovanie parlamentu. Hlavnou témou je štátny rozpočet. Čo všetko majú poslanci na pláne? Situáciu v parlamente sledujete redaktorka Lenka Ježová.

Rokovanie o úprave zákona roka v úvode 10. dňa 28. schôdze národnej rady pokračuje. Plénum vo štvrtok 27. 5. rozhodlo, že novelu zákona prerokuje v druhom čítaní, v piatok by tak malo o zmenách v rozpočte rozhodnúť definitívne. Návrh zákona poslanci prerokúvajú v tzv. zrýchlenom režime. Finančný výbor, ktorý zvolal jeho predseda Marián Viskupič na piatok ráno, navrhol navýšenie rozpočtu o ďalších 350,6 milióna eur. 

Poslancov na aktuálnej schôdzi čaká ešte voľba podpredsedu parlamentu a šéfa sociálneho výboru. Tiež by sa mali zaoberať správou Európskeho parlamentu o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v Európskej únii v rámci zdravia žien.

Celkové výdavky štátneho rozpočtu majú byť podľa novely zákona tento rok vyššie o 3,389 miliardy eur. Namiesto pôvodne plánovaných 23,9 miliardy eur by tak mali dosiahnuť 27,3 miliardy eur. Na základe správy z výborov, ktorá je zverejnená na webovej stránke NR SR, by sa však výdavky v rozpočte mali ešte zvyšovať, a to o necelých 351 miliónov eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok