Remišová: Situácia v strane vznikla ambíciou Kolíkovej prevziať moc

TA3
27.5.2021 20:50

Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová čelí kritike z vlastných radov. Mnohí členovia žiadajú mimoriadny snem i nové vedenie. Ako to vníma samotná šéfka strany? Odpovedala v relácii Téma dňa.

remisova_4.jpg
TA3

"Politik má pracovať pre ľudí a nie zaoberať sa intrigami alebo bojom o stranícke funkcie," uviedla Veronika Remišová v súvislosti s dianím v strane. Ozývajú sa totiž hlasy, ktoré by si na jej čele vedeli predstaviť niekoho iného. Remišová si však stojí za tým, že sa im mnohé podarilo uskutočniť. "Politik je platený za to, aby pracoval, nie aby riešil seba a svoje pocity, týmto heslom sa riadim," dodala.

Situácia v strane podľa nej vznikla novoobjavenou ambíciou ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej prevziať moc v strane. "Neustále sa zaoberáme vnútornými problémami v strane, škodí to aj koalícii a je to kontraproduktívne," uviedla.

Niektorí členovia v strane ju vinili aj z toho, že v kauze odvolávania ministerku Kolíkovú dostatočne nepodporila. To však odmietla. "Vždy som ju podporovala a jej agende som vždy venovala maximum času. Bolo to náročné, niekedy som šla až na hranu. Čo sa týka jej súčasnej práce za to sa viem zaručiť, o jej minulom podnikaní veľa neviem. Získala dôveru v parlamente, výsledok sa ráta," dodala s tým, že považuje za dôležité, aby sa venovali normálnym témam a veľkým reformám.

Viacerí členovia Za ľudí vrátane ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej koncom minulého týždňa uviedli, že sú za zvolanie mimoriadneho snemu. Chcú ho zvolať čo najskôr. Remišová podľa nich vedie stranu nedostatočne, stratila ich dôveru. Kolíková označila otázku o svojej možnej kandidatúre na šéfku strany za predčasnú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok