Auto s českým ministrom havarovalo, vrazil doň kamión

TA3 TASR
27.5.2021 17:52

Auto s českým ministrom kultúry Lubomírom Zaorálkom vo štvrtok popoludní havarovalo na diaľnici D1, vrazil doň bulharský kamión. Nehoda sa zaobišla bez zranení.

Auto s českým ministrom havarovalo, vrazil doň kamión
TASR/AP

Stala sa na 19. kilometri diaľnice D1 pri meste Mnichovice v okrese Praha-východ v smere na Brno. Správu o zrážke dvoch vozidiel potvrdila portálu Novinky.cz policajná hovorkyňa Michaela Richterová. V Škode Superb sa viezol minister kultúry Zaorálek, ktorý podľa informácií Noviniek cestoval do Ostravy. Za volantom služobného auta sedel jeho vodič.

"Na diaľnici vošiel pred ich auto bulharský kamión a vrazil do nich. Pán minister je v poriadku. Z informácií, ktoré máme, vyplýva, že vodič kamiónu sa k činu priznal," povedala pre denník Právo hovorkyňa ministerstva kultúry Petra Hrušová. Diaľnica je na mieste nehody prejazdná jedným jazdným pruhom, v smere na Brno sa tvoria kolóny. Haváriu vyšetrujú diaľniční policajti. Pre ministra vyrazilo na miesto náhradné služobné vozidlo.

Auto so Zaorálkom nehavarovalo prvýkrát. Nehodu zažil politik aj na jeseň 2017 v okrese Znojmo. Vtedy ako minister zahraničných vecí utrpel ľahké zranenia, s ktorými musel ísť do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok