Ako schudnúť po pôrode? Vyhnite sa týmto 5 chybám!

PR
28.5.2021 11:40

Každá žena, ktorá si prešla pôrodom, veľmi dobre vie aké náročné je získať naspäť štíhlu postavu. Môže zato nielen čas, ktorého je samozrejme nedostatok, ale aj niekoľko chýb, ktorých sa mnohé čerstvé maminy dopúšťajú. Tu je päť najčastejších:

Ako schudnúť po pôrode? Vyhnite sa týmto 5 chybám!
PR

1. Dehydratácia

Nie nadarmo sa hovorí, že hlad je len prezlečený smäd. Ľudia často prijímajú množstvo kalórií, hoci nie sú naozaj hladní. Jednoducho vždy, keď narazia na čo i len minimálny pocit prázdnoty v žalúdku, automaticky do seba hodia nejakú sladkosť či slaný snack. Pritom by stačilo, aby mali vždy po ruke fľašu s vodou a priebežne z nej pili.

Fľaša s vodou PR

Tento jednoduchý tip vás dokáže ochrániť pred nezdravým napchávaním sa a navyše aj zabezpečí dostatočnú hydratáciu, ktorá je dôležitá z hľadiska zdravia, vonkajšej krásy i energie.

2. Tuky sú zakázané ovocie

Nízkotučné neznamená zdravé či nízkokalorické – znamená to iba to, že výrobca zamenil tuky za cukry (takmer vždy za tie jednoduché). Rovnako tak diéta s nízkym obsahom tukov nemusí byť ani zdravá, ani účinná. Tuky síce obsahujú na 1 gram svojej hmotnosti najviac kalórií, oproti takým sacharidom (najmä tým jednoduchým) však dokážu lepšie zasýtiť.

Zdrava strava PR

Nehovoriac o tom, že zdravé tuky sú zdrojom esenciálnych omega-3 a omega-6 mastných kyselín, ktoré sú dôležité pre mentálne zdravie, cievny systém či pečeň. Vo vašej diéte by tak rozhodne nemali chýbať. Skvelými zdrojmi zdravých tukov sú napríklad:

  • orechy;
  • avokádo;
  • olivový a kokosový olej;
  • vajíčka;
  • tučné ryby;

3. Chýba vám pravidelnosť

Áno, vieme – pri bábätku nie je naozaj času nazvyš. Pravidelná strava je však niečo, čo by vám dodalo tak veľmi potrebnú energiu a pomohlo lepšie zvládať všetky starosti v domácnosti. Pravidelný prísun energie by vás zároveň uchránil od nárazového prejedania sa, ktoré je najčastejšie zodpovedné za problémy pri chudnutí. Potvrdzujú to aj mnohé štúdie, ktoré dokazujú, že napríklad pravidelné raňajkovania je pri redukcii hmotnosti veľmi nápomocné a dôležité.

Zdrava strava PR

Nemáte čas na prípravu? Nebojte sa priznať si to. Pomôcť vám môže napríklad krabičková diéta, ktorú za vás pripraví niekto iný a vy tak budete ušetrené akýchkoľvek starostí s nakupovaním, prípravou či upratovaním. Len otvoríte krabičku a začnete jesť.

Zaujala vás táto téma? Posledné 2 chyby, ktoré čerstvé maminy pri chudnutí robia, nájdete na tomto odkaze.

Témy: Pôrod
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok