PR správa

Do MLD SIAF máme sto dní!

PR
27.5.2021 10:51

Medzinárodné letecké dni SIAF sú už skutočne „predo dvermi“ a za tri mesiace odštartujeme oficiálne víkendový letecký sviatok na leteckej základni Malacky/Kuchyňa.

Do MLD SIAF  máme sto dní!
PR

Už len tri mesiace nás delia od najväčšieho leteckého sviatku na Slovensku. O tom, že Medzinárodné letecké dni Slovak International Air Fest 2021 sú rešpektovanou udalosťou doma aj v zahraničí, svedčí bohatá potvrdená účasť hostí zo zahraničia. Letecká základňa Malacky/Kuchyňa ponúkne v dňoch 4. a 5. septembra 2021 umenie pilotov a krásu leteckej techniky. Čo sa týka programu, tak ten bude naozaj pestrý a milovníci letectva si prídu naozaj na svoje.

Bude si z čoho vyberať

Dokopy bolo cestou veliteľa Vzdušných síl OS SR na SIAF 2021 pozvaných 22 krajín a už teraz môžeme s určitosťou povedať, že naše pozvanie definitívne prijala Česká republika, Belgicko, Nemecko, Dánsko, USA,  Poľsko, Rakúsko, Maďarsko, Francúzsko, Anglicko  a v neposlednom rade aj Taliansko. Svoju účasť ospravedlnilo Grécko, Španielsko a Rumunsko. Odpovede z ostatných krajín aktuálne ešte stále očakávame.

SIAF 2021 bude bohatý aj na výročia, pretože okrem nášho 10. výročia oslávime spoločne v Kuchyni aj 60. výročie talianskej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori, takisto aj 75. výročie belgického letectva, 30. výročie slovenskej  akrobatickej skupiny Biele Albatrosy a v neposlednom rade aj 77. výročie SNP. Čiže príležitostí na oslavy je viac než dosť...

Budeme aj oceňovať

Predvečer MLD SIAF 2021, čiže 3. septembra 2021 v Bratislave, sa uskutoční prestížne odovzdávanie ankety Zlaté krídla, Národná cena letectva SR, kde oceníme osobnosti, projekty, inštitúcie, spoločnosti a iné subjekty za ich prínos v rôznych oblastiach slovenského letectva. Tento galavečer bude za prítomnosti kapacít v letectve, ale aj našich ústavných činiteľov, kde sa dostanú len pozvaní hostia.

Ako je zvykom MLD SIAF, tentokrát už nie na letisku Sliač, ale na leteckej základni Malacky/Kuchyňa vyvrcholí udelením putovnej ceny za najlepšiu letovú ukážku MLD SIAF 2021- Best Display Smik Trophy. Kto získa sošku je nateraz otázne, no adeptov na ňu bude rozhodne viac než dosť. 

Sme zodpovední

Čo sa týka pandémie súvisiacej s Covid-19, celú koncepciu SIAF 2021 podriaďujeme prioritne bezpečnosti našich účastníkov a všetky naše náležité kroky konzultujeme s kompetentnými. Keďže situácia okolo Covid-19 je stále „živá“, veci sa neustále menia či vyvíjajú, no nateraz vieme s určitosťou povedať, že pri vstupe na MLD SIAF 2021 sa budete musieť preukázať očkovaním, prípadne PCR či antigénovým testom. V prípade, že nebudete mať pri sebe ani jedno z týchto potvrdení, v areáli letiska Kuchyňa bude k dispozícii MOM. O všetkých nových informáciách, ktoré sa k nám dostávajú postupne, vás budeme informovať na našich sociálnych sieťach a oficiálnej stránke www.siaf.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok