Tragédia v USA: Po streľbe hlásia niekoľko mŕtvych

TA3 TASR
26.5.2021 22:43

V americkom štáte Kalifornia sa strieľalo. Incident si vyžiadal osem obetí, vrátane útočníka, ktorý zbraň po vyčíňaní namieril proti sebe. Jeho motív zatiaľ nie je známy. Zranenia utrpelo viacero ďalších ľudí, pričom stav niektorých je vážny.

Zamestnanec dopravnej spoločnosti zastrelil v stredu osem ľudí v meste San Jose v americkom štáte Kalifornia. Informovala o tom tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na policajné zdroje. Útočník následne spáchal samovraždu. Pri incidente utrpelo zranenia viacero ďalších ľudí, pričom stav niektorých je vážny. Úrad šerifa varoval, že sa počet obetí môže zvýšiť.

Streľba sa strhla v ranných hodinách miestneho času v areáli železničného depa v San Jose a medzi obeťami sú aj zamestnanci miestnej dopravnej spoločnosti Valley Transportation Authority, ktorá prevádzkuje regionálnu koľajovú i autobusovú dopravu okresu Santa Clara. Spoločnosť potvrdila, že strelec bol jej zamestnancom. Krviprelievanie spustil na schôdzi odborových zväzov, kde sa nachádzalo najmenej 80 ľudí.

Miesto streľby sa nachádza blízko úradu šerifa a diaľnice vedúcej z letiska. Do areálu, kde sa streľba odohrala, nasadili aj tímy pyrotechnikov, keďže sa objavili správy, že sa tam nachádzajú výbušniny. Všetkých zamestnancov evakuovali. "Bolí nás srdce za rodiny tých, o ktorých sme prišli počas tejto hroznej udalosti," napísal na sociálnej sieti Twitter starosta mesta San Jose Sam Licardo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok