Dlhoročný kolega Jula Viršíka: Slovenský éter stratil ikonu

TA3 TASR
26.5.2021 19:46

Správa o úmrtí známeho moderátora Jula Viršíka zarmútila Slovensko. Na ikonu rozhlasu spomína aj dlhoročný kolega Roman Bomboš, pre ktorého je jeho odchod "nečakaný a šokujúci".

Dlhoročný kolega Jula Viršíka: Slovenský éter stratil ikonu
Facebook.com/Roman Bomboš

"S Julom stráca slovenský éter a aj naša hudba ikonu. Doslova. Sú hlasy a relácie, na ktorých vyrastáte, dospievate a ktoré sú súčasťou vášho života. Osobne som Jula najprv vnímal ako poslucháč, obdivoval som jeho, aj kolegov v rádiu Rock FM a neskôr, ako jeho kolega, som s ním často diskutoval o slovenskej hudbe a navzájom sme sa veľmi informačne obohacovali," povedal jeho dlhoročný kolega, moderátor RTVS Roman Bomboš.

Julo Viršík využíval popri moderovaní svoje bohaté skúsenosti aj ako organizátor hudobných festivalov a zviditeľnil sa tiež ako člen poroty súťaže Slovensko hľadá SuperStar. "Klobúk dolu pred tým, čo urobil pre slovenských interpretov. Organizoval festivaly a podujatia, na ktorých účinkovali, hľadal nové talenty a dával im priestor, rozbiehal u nás SuperStar, v hitparáde aj vo vysielaní robil z pesničiek hity, doslova. Bol to on, ktorý z pesničky Mandarinka Darinka urobil kult jednej generácie. A navyše to všetko so šarmom a vždy s dobrou náladou. Odchodom Jula stratilo Slovensko nenapodobiteľný hlas, optimizmus a energiu, ktorú posúval cez mikrofón poslucháčom," hovorí o známom moderátorovi Julovi Viršíkovi jeho kolega Roman Bomboš, pre ktorého je jeho odchod "nečakaný a šokujúci".

Príčinou úmrtia mala byť podľa medializovaných informácií zástava srdca. Viršík (56) aktuálne pôsobil v Rádiu Expres, kde vysielal hitparádu pod názvom Twentyfive.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok