Nemocnice sa už blížia štandardnej obsadenosti, pacientov rýchlo ubúda

TA3 TASR
26.5.2021 16:37

Trend vývoja pandémie ochorenia Covid-19 na Slovensku je naďalej mimoriadne priaznivý. Máme menej ako 600 hospitalizovaných, pričom tempo poklesu sa jemne zrýchlilo.

Nemocnice sa už blížia štandardnej obsadenosti, pacientov rýchlo ubúda
TASR/Henrich Mišovič

Blížime sa tak ku kapacitám štandardných infekčných lôžok. Klesol aj počet pacientov, ktorí potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu, a to z 90 na 63. V stredu o tom na tlačovej konferencii informoval šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík. Aspoň prvú dávku vakcíny dostalo vyše 1,6 milióna ľudí, čo predstavuje 34 percent populácie nad 16 rokov. V kategórii nad 70 rokov ide už o 65 percent. Plne zaočkovaných je 774.928 ľudí.

Podiel zaočkovanosti sa v jednotlivých oblastiach Slovenska líši. Najvyšší je na západe, v blízkosti Bratislavy dosahuje okolo 40 percent. Sú však aj okresy s iba 16-percentnou zaočkovanosťou. Mišík očakáva, že tento problém sa bude prehlbovať. Zrkadlí sa aj v počtoch nových záujemcov v čakárni. Na východe je čakateľov výrazne menej.

Budúci týždeň budú podľa Covid automatu tri okresy v červenej fáze, 11 v ružovej, 41 v oranžovej a 24 v žltej. K zlepšeniu situácie došlo vo väčšine okresov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok