Francúzsko sprísni podmienky pre cestujúcich z Británie

TA3 TASR
26.5.2021 16:23

Francúzsko zavedie povinnú karanténu pre cestujúcich z Veľkej Británie. Dôvodom je rozšírenie tzv. indického variantu koronavírusu, uviedla v stredu vláda v Paríži.

Podľa hovorcu francúzskej vlády Gabriela Attala budú podrobnosti v súvislosti s povinnou karanténou pre cestujúcich z Británie čoskoro známe. Vyhlásenie prišlo po schôdzke kabinetu, ktorej predsedal prezident Emmanuel Macron. Podobné opatrenia na izoláciu v dôsledku rôznych mutácií koronavírusu platia vo Francúzsku voči viacerým krajinám vrátane Brazílie, Turecka, Srí Lanky, Argentíny či Indie. Cestujúci, ktorí sa vracajú z jednej z týchto krajín, musia ísť do desaťdňovej izolácie.

Variant koronavírusu s vedeckým označením B.1.617.2 prvýkrát objavili v októbri minulého roka v Indii, pričom sa značne rozšíril aj v Británii, píše DPA. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie sa tento nákazlivejší variant vírusu odvtedy objavil takmer vo všetkých západoeurópskych krajinách.

"Situácia v oblasti zdravotníctva sa naďalej výrazne zlepšuje," povedal hovorca francúzskej vlády. Počet nových prípadov nákazy koronavírusom na 100.000 obyvateľov výrazne klesol. Počas uplynulého týždňa v krajine opäť otvorili terasy, obchody i kultúrne zariadenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok