Slováci nastúpia proti Helvétom. Patria k najlepším, hovorí Pardavý

TA3 TASR
26.5.2021 14:40

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na štvrtkový zápas MS proti Švajčiarsku (15.15 SELČ) s cieľom nadviazať na výsledky z úvodných troch duelov. Po nich sú s plným bodovým ziskom na čele A-skupiny, Švajčiari zaostávajú o tri body.

Slováci mali pred duelom s Helvétmi dvojdňové zápasové voľno. Ich súper nenadviazal na úvodné dve víťazstvá nad Českom (5:2) a Dánskom (1:0) a v utorňajšom dueli so Švédskom prehral vysoko 0:7. "Pozerali sme všetky zápasy Švajčiarov na MS. Aj keď dostali facku od Švédov, pre mňa sú jeden z najlepšie hrajúcich tímov, čo sa týka korčuľovania a forčekingu. Aj v zápase so Švédskom boli agresívni, rýchli, v tomto sa im musíme vyrovnať. Musíme korčulovať a byť dobrí v našom pásme, nerobiť chyby, vyrážať do protiútokov. Majú dobré presilovky, my sa v nich tiež chceme presadiť. Poviem ešte raz, že výsledok ich zápasu so Švédmi zďaleka neodzkadľuje ich silu," povedal asistent trénera Ján Pardavý.

Po tesnom víťazstve nad Veľkou Británou (2:1) došlo v slovenskej zostave k viacerým zmenám. Proti Rusku absolvovali šampionátový debut štyria hráči, v bránke podal výborný výkon Július Hudáček. Zostavu na Švajčiarov môžu ovplyvniť aj zdravotné problémy útočníka Mariána Studeniča, ktorý v zápase s Ruskom dostal zásah pukom, a obrancu Mária Grmana, ktorý v spomínanom dueli nenastúpil.

"Uvidíme, čo prinesie tréning. Môžu nastať nejaké zmeny, ale uvidíme, nie je nič jasné. Verím, že Studenič bude v poriadku, uvidíme ako Grman. Aj podľa toho sa rozhodneme," dodal Pardavý.

Švajčiari boli v minulosti pomerne častý súper SR počas sezóny. Zatiaľ posledný vzájomný zápas na MS odohrali v roku 2018, keď v Dánsku zvíťazili hráči spod Álp 2:0. Bol to od MS 2012 prvý vzájomný duel na šampionáte. V strieborných Helsinkách pred deviatimi rokmi vyhrali Slováci 1:0 gólom Tomáša Tatara.

A-skupina /Olympijské športové centrum/:

Švajčiarsko - SLOVENSKO

/štvrtok 27. mája, 15.15 SELČ/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok