Na spoločnom šampionáte Slovenska a Česka sa predstaví cyklistická špička

TA3 TASR
26.5.2021 12:40

Na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka v cestnej cyklistike sa zúčastnia najlepší pretekári z oboch krajín. Účasť prisľúbili trojnásobný majster sveta Peter Sagan, jeho brat Juraj, Erik Baška a z českej strany napríklad Zdeněk Štybar, Josef Černý či Petr Vakoč. Podujatie sa uskutoční od 17. do 20. júna v Bánovciach nad Bebravou.

"Na spoločnom šampionáte sa predstaví celá slovenská a česká špička. Zo slovenskej strany to budú okrem bratov Saganovcov a Bašku aj kompletné kontinentálne tímy Dukla Banská Bystrica a Cycling Academy Trenčín, z českej strany sú takisto potvrdení Štybar, Vakoč, Černý, takže diváci, ktorí prídu, a verím, že už sa bude dať plnohodnotne cestovať, uvidia svetovú cyklistiku," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii v Trenčíne prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.

Organizátorom šampionátu je OZ xRoad Bánovce nad Bebravou s podporou mesta Bánovce nad Bebravou, Trenčianskeho samosprávneho kraja a Slovenského zväzu cyklistiky. V úvodný deň šampionátu, vo štvrtok 17. júna, sa uskutočnia súťaže v časovke jednotlivcov všetkých kategórii - juniorov, junioriek, žien i mužov elite. V piatok je voľný deň a v sobotu pokračuje šampionát pretekmi s hromadným štartom žien, junioriek a juniorov. V nedeľu vyvrcholia spoločné majstrovstvá cestnými pretekmi kategórie mužov elite a pre českú stranu aj do 23 rokov.

Program MSR a MČR - Bánovce nad Bebravou:

  • štvrtok 17. júna: časovka jednotlivcov - muži elite (40 km), ženy (20 km), juniori (20 km), juniorky (15 km)
  • sobota 19. júna: preteky s hromadným štartom - ženy a juniorky (97,5 km), juniori (130 km)
  • nedeľa 20. júna: preteky s hromadným štartom - muži elite (227,50  km)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok