Dobrá správa pre milovníkov vína. Degustácie sú skoro všade povolené

TA3 TASR
26.5.2021 11:47

Degustácie vín sú povolené v ružových, oranžových, žltých a zelených okresoch COVID automatu. V závislosti od farby sa však odlišujú kapacitné obmedzenia či možnosť organizácie v interiéroch. Potrebné je tiež preukazovať sa negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu nie starším ako 72 hodín alebo antigénového testu nie starším ako 24 hodín. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková.

Dobrá správa pre milovníkov vína. Degustácie sú skoro všade povolené
TASR/Jakub Kotian (ilu)

V ružových okresoch, teda v prvom stupni varovania, je kapacita obmedzená na 50 osôb v exteriéri, interiéry sú zavreté. V oranžových okresoch, teda v druhom stupni ostražitosti, sa môže na degustácii zúčastniť v interiéri do 50 osôb a v exteriéri do 100 osôb. V žltej fáze, v prvom stupni ostražitosti, je v interiéri už povolených do 100 osôb a v exteriéri do 250 ľudí. V červených a bordových okresoch, teda v druhom a treťom stupni varovania, sú degustácie zakázané.

Hovorkyňa zároveň pripomenula, že v interiéroch okresov v ružovej farbe platí zákaz konzumácie. V oranžovej farbe môžu byť pri stole najviac štyri osoby, v žltej šesť osôb alebo členovia jednej domácnosti. Pravidlá degustácií upravujú vyhlášky ÚVZ týkajúce sa hromadných podujatí a činnosti prevádzok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok