Nahnevaný odkaz Haberu: Týchto politikov nechce vidieť na svojom koncerte

TA3 TASR
26.5.2021 10:28

Spevák Pavol Habera sa pripojil k iniciatíve jedného z bratislavských podnikov, ktorý vytvoril tzv. blacklist politikov, ktorí nie sú u nich v zariadení vítaní. Politici sa dostali do nepriazne reštaurácie aj speváka preto, že sa v ťažkých časoch otočili kultúre chrbtom.

Nahnevaný odkaz Haberu: Týchto politikov nechce vidieť na svojom koncerte
TASR/Andrej Galica

Známy spevák svoje rozhodnutie ozrejmil na Instagrame, kde vyjadril podporu aj samotnému podniku, ktorý s iniciatívou prišiel ako prvý, a vytvoril tzv. blacklist politikov, ktorých nik neobslúži. "Za mňa - NEŽELÁM si, aby ktorýkoľvek z TÝCHTO POLITIKOV navštívil niekedy v budúcnosti moj koncert !!!!" napísal na Instagrame skoro šesťdesiatnik Habera. Ako vysvetlil, nechce hrať pre niekoho, kto v ťažkých pandemických časoch nepomohol kultúre. Ako doplnil, za rozhodnutím nie sú žiadne urýchlené emócie a pevne si za ním stojí.

Na čiernom zozname sú napríklad exminister zdravotníctva Marek Krajčí, premiér Eduard Heger, ministri Igor Matovič, Ján Mičovský, Jaroslav Naď, Andrej Doležal, Branislav Gröhling, Ivan Korčok, Ján Budaj, Mária Kolíková, Milan Krajniak, šéfka rezortu kultúry Natália Milanová, ďalej ministri Roman Mikulec, Veronika Remišová, ale aj súčasný šéf zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Zoznam politikov, ktorých Habera nechce mať na svojom koncerte je však oveľa dlhší. Svoju fotografiu na ňom majú vyše štyri desiatky známych tvári. Okrem ministrov sa na zozname nachádzajú aj štátni tajomníci súčasnej vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok