Herák si po obvinení zo zneužívania pozastavil členstvo v OĽANO

TA3
26.5.2021 10:22

"Som pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní," uviedol poslanec Ján Herák v stredu na krátkom brífingu, ktorý zvolal pre obvinenie zo zneužívania maloletej osoby.

Ako uviedol na brífingu, vzhľadom na mnohopočetné otázky zo strany médií žiada, aby bol rešpektovaný inštitút prezumpcie neviny. Sám má úprimný záujem na tom, aby sa vec uzavrela čo najskôr, a preto je pripravený s políciou spolupracovať. Orgánom činným v trestnom konaní dôveruje, a verí, že očistia jeho meno a preukážu jeho nevinu. Pokiaľ sa vec riadne nevyšetrí a Herák nebude zbavený obvinenia, rozhodol sa pozastaviť členstvo v klube OĽANO.

Poslanec čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby, a v pondelok si prevzal uznesenie. "Je to blud. Je to neopodstatnené. Je to výmysel. Riešim to intenzívne so svojou advokátkou," reagoval vtedy. Ako uviedol v stanovisku, odmieta, že by sa stali veci, z ktorých bol obvinený. "Tábory pre deti organizujem už 15 rokov. Často išlo o deti z detských domov, z neúplných rodín či z vylúčených komunít. Ja sám som vyrastal v detskom domove. Chápem, aké je to ťažké, vyrastať bez opory rodičov, bez lásky. Chápem preto, že niekedy majú deti potrebu si vymýšľať či zaujať," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok