Odleťte za letom. Prví letní dovolenkári vycestujú zo Slovenska už v júni

CK SATUR/PR
25.5.2021 14:28

Sezóna letných dovoleniek sa nezadržateľne blíži. Obľúbené destinácie už postupne otvorili turistom svoje brány, cestovateľský semafor je pripravený a tak už prakticky nič nebráni výberu letnej dovolenky. Kam sa dá vycestovať za oddychom pri mori už v júni?

Odleťte za letom. Prví letní dovolenkári vycestujú zo Slovenska už v júni
CK SATUR

Ako prvé privíta dovolenkárov Grécko

Slnko, more, grécka pohostinnosť a maximálna pohoda v niektorom z obľúbených hotelov na vás čaká už od 11. júna pravidelnými letmi z Bratislavy a od 21. júna aj z Košíc. Vyhľadávané grécke ostrovy Rodos, Kréta a Zakyntos si tak môžete dopriať na 7, 10, 11 a 14 nocí. V priebehu mesiaca jún sa k ním pridajú aj ďalšie obľúbene ostrovné destinácie ako Sardínia, Sicília a Cyprus. Koncom mesiaca Slovákmi vyhľadávané Turecko. Všetko však bude závisieť aj od schválených podmienok cestovateľského semaforu.

Prehľad charterových letov zo slovenských letísk

Destinácia Odlet z Bratislavy Odlet z Košíc Odlet z Popradu
Bulharsko 29.06. 02.07. -
Cyprus 14.06. 21.06. -
Kréta 12.06. 26.06. -
Rodos 11.06. 25.06. -
Sardínia 26.06. - -
Sicília 27.06. - -
Turecko 19.06. 26.06. 28.06.
Zakyntos 21.06. - -

Aké pravidlá budú platiť pre návrat na Slovensko?

Cestovanie do zahraničia bude upravené cestovateľským semaforom, v ktorom budú krajiny rozdelené do 3 farieb (zelená, červená a čierna). Pričom práve v zelenej sa nachádza prevažná väčšina obľúbených letných dovolenkových destinácií. Pri návrate z týchto krajín zaočkovaní a tí, čo prekonali ochorenie počas posledných 180 dní nebudú musieť do karantény či absolvovať test. Ostatní, čo očkovanie prípadne ochorenie neabsolvovali budú po návrate musieť absolvovať antigénovy resp. PCR test a tým si karanténu skrátiť na minimum.

Ministerstvo zahraničných veci zvažuje ešte pridanie oranžovej farby, v ktorej by boli vybrané oblasti (napr. preočkované turistické strediská v Turecku) aby mohli organizovaní dovolenkári odlietať do týchto rezortov zo Slovenska, a nie z Viedne či Budapešti.

mapa_0a140371-ec91-a00b.jpg

Podmienky pre vycestovanie do dovolenkových destinácií si upravujú jednotlivé štáty samostatne, a bude tak aj po prijatí plánovaného zeleného európskeho certifikátu, v ktorom bude zaznamenané absolvovanie očkovania, výsledok antigén či PCR testovania alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia.

________________________________________

Prehľad aktuálne platných opatrení nájdete aj v našej covid mape.

________________________________________

Výhody pre flexibilné cestovanie počas leta

Situácii sa prispôsobili aj cestovné kancelárie a pre dovolenkárov pripravili viaceré výhody, ktoré umožňujú flexibilitu ich rozhodnutí. Služba SATUR Flexi Leto ponúka 100 % garanciu vrátenia peňazí, v prípade nutnosti zrušenia zájazdu alebo pobytu z dôvodu súvisiaceho s pandémiou. Zakúpený zájazd môžu klienti bezplatne zrušiť aj bez udania dôvodu najmenej 21 a najviac 30 dní pre nástupom a uplatniť si môžu aj bezplatnú zmenu mena či destinácie až do 14 dní pred začiatkom zájazdu.

Na horúce leto to zatiaľ na Slovensku nevyzerá, a preto ak už túžite vycestovať za teplom, slnkom a oddychom na pláži, práve pre vás v CK SATUR spustili predaj letných dovoleniek s odletom v júni.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok