PR správa

Rekonštrukciou bytu môžete vrátiť život aj staršiemu nábytku

PR
25.5.2021 14:33

Často sa stretávame s novými trendmi pri stavbe domov. Tie najnovšie nenechávajú takmer žiadnu alebo vôbec žiadnu uhlíkovú stopu, nezaťažujú prostredie vďaka ekologickým a separovaným materiálom, ktoré boli pri výstavbe použité a samozrejme chýbať by prinajmenšom nemali ani solárne panely. Prečo by ale aj vnútro domu nemohlo dýchať recyklovaným nábytkom, ktorý je potrebné len trochu opraviť, aby mohol ďalej skrášľovať domov niekoho, kto o to má záujem.

Rekonštrukciou bytu môžete vrátiť život aj staršiemu nábytku
JP WALLET / Shutterstock.com

Kde trávite najviac času?

Spojenie kuchyne s obývačkou sa stáva stále viac obľúbenejšie. Preto asi ide o miestnosti kde ľudia trávia naozaj celý deň aj keď nestoja vždy pri sporáku. Pri výmene nábytku sa netreba pozerať len po nových moderných kúskoch, ale stačí ísť na bazár, kde môžete naraziť na veľmi pekné kúsky, ktoré by stačilo doma len pretrieť novou farbou, lakom alebo inak vylepšiť a budete mať skvelú kuchyňu ladenú do staršieho vidieckeho štýlu. Starší nábytok je obľúbený nie len preto, že ide o krásny príklad pomoci prírode, ale aj pre jeho retro štýl, ktorý sa vracia znova do módy.

Ak predsa len túžite po moderne vyzerajúcej kuchyni, nevadí. Každému sa predsa páči niečo iné. Ani to neznamená, že ubližujete prírode a lesom. Stačí sa len pozerať okolo seba. Ak by ste chceli ekologický nábytok, ktorý je aj zdravotne bezpečný a má aj všetky potrebné certifikáty, vyberte si kvalitné obchody čo takýto nábytok ponúkajú. Napríklad nábytok s certifikátom PEFC podporuje trvalo udržateľné obhospodarovanie lesov. Certifikát Klima Neutral sa môže pýšiť znižovaním emisií pri výrobe nábytku, keďže ich výroba je prispôsobená k čo najmenšej produkcii uhlíku. Taktiež je tu Modrý Anjel. Ten je akousi kombináciou prvých dvoch menovaných, pretože aj keď sú výrobky z dreva, lesy neutrpeli žiadnu ujmu a taktiež výroba nábytku je ekologická, takže nezanecháva takmer žiadnu uhlíkovú stopu. Je potrebné stále častejšie pozorovať to, ako sa nábytok vyrába ak vám nie je Zem ľahostajná.

Dá sa to vylepšiť aj vhodnými doplnkami

Staršie alebo moderné štýly v kuchyniach vyzerajú naozaj rozdielne. V oboch sa ale môžu nachádzať  podobné dekorácie. Od obrazov, koreničiek až po bylinky, ktoré sú dokonca aj praktické. Ak radi varíte z čerstvých prísad, niektoré by u vás chýbať naozaj nemali. Bazalka, rozmarín alebo pažítka sú najčastejšie používané a chutia lepšie ak sú čerstvé ako len kupované narýchlo v obchode. Miesto sa na ne vždy nájde. Ak aj nie na parapete, tak zavesené na stene pomocou špeciálnej plachty s kvetináčmi presne pre tieto prípady. Ako milá dekorácia môže pôsobiť ale aj na rôznych iných miestach v kuchyni. Hlavné je mať ich vždy po ruke vtedy, keď ich budete potrebovať a dobre sa o ne starali, aby mohli vašu novú kuchyňu dlhodobo skrášľovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok