Čo bude s Mičovským? OĽANO je o jeho návrate do parlamentu ticho

TA3 TASR
25.5.2021 12:57

Hnutie OĽANO zatiaľ nepovedalo, či sa minister pôdohospodárstva Ján Mičovský vráti do Národnej rady SR ako poslanec. O jeho ďalšom pôsobení po odchode z postu ministra, ako aj o jeho nástupcovi, bude hnutie podľa slov Petra Dojčana z mediálneho tímu OĽANO včas informovať.

Čo bude s Mičovským? OĽANO je o jeho návrate do parlamentu ticho
TASR/Pavel Neubauer

OĽANO tvrdí, že Mičovský vo funkcii končí pre to, že sa "nepodarilo chápadlá prerastenej mafiánskej chobotnice vlád Fica a Pellegriniho odseknúť včas". Mičovskému sa hnutie poďakovalo za doterajšiu prácu.

Ak by sa Mičovský vrátil do parlamentu, miesto v poslaneckých laviciach by mu mal uvoľniť jeho náhradník Vojtech Tóth.

"Ohlásenie demisie ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jána Mičovského je ukážkou diametrálneho rozdielu medzi súčasnou vládou a predošlými vládami Fica a Pellegriniho, ktorých ministri nikdy neboli schopní prevziať zodpovednosť ani za vlastné zlyhania, nie ešte za zlyhania a kauzy svojich nominantov," skonštatovalo hnutie OĽANO. Rok jeho pôsobenia v rezorte sa podľa slov hnutia niesol najmä v znamení boja s korupciou a inými "neférovými praktikami, ktoré roky sťažovali prácu poctivým poľnohospodárom, potravinárom i lesníkom".

Kauza Slovenského pozemkového fondu

Minister pôdohospodárstva Mičovský v utorok oznámil, že odstúpi z funkcie. Urobiť tak chce v pondelok 31. mája. Rozhodnutie oznámil po tom, ako prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v piatok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb. Ide o osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra zadržala v stredu v súvislosti s korupciou na Slovenskom pozemkovom fonde v rámci akcií Latifundista a Feudál.

Medzi obvinenými bola aj generálna riaditeľka fondu Gabriela Bartošová, ktorá do funkcie nastúpila za súčasnej vlády a nominoval ju Mičovský. Ministerstvo v pondelok prijalo jej abdikáciu.

Mičovský pripustil, že jeho nástupcom vo funkcii ministra pôdohospodárstva by mohol byť súčasný štátny tajomník rezortu Martin Fecko (OĽANO).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok