Exriaditeľa SIS Pčolinského neprepustia, súd rozšíril dôvody jeho väzby

TA3 TASR
25.5.2021 11:39

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský zostáva naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd SR. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Senát NS SR mu zároveň rozšíril dôvody väzby o tzv. preventívnu.

"Senát 4T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí o sťažnosti obvineného Vladimíra P. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 1. mája, ktorým bolo rozhodnuté o zamietnutí jeho žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu, ako aj o zamietnutí návrhu prokurátora na zmenu dôvodov väzby, rozhodol tak, že sťažnosť obvineného ako nedôvodnú zamietol," uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej informovala, NS SR zároveň na podklade sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zmenil dôvody väzby u obvineného tak, že ich rozšíril aj o dôvody preventívnej väzby. Neverejný výsluch pred sudcom ŠTS v Pezinku sa konal 29. apríla. Následne sudca pre prípravné konanie si nechal čas na rozhodnutie, ktoré sa napokon doručovalo procesným stranám.

Exriaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40.000 eur. Úplatok mal byť údajne za to, aby SIS nesledovala Zoroslava Kollára. Vypovedajú voči nemu dvaja svedkovia - kajúcnici Boris Beňa a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. Nedávno mu pribudlo ďalšie obvinenie z korupčného skutku, ktorého sa mal dopustiť v roku 2020. Obvinenia odmieta.

Pčolinský je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok