Nemcom sa darilo. S plným počtom bodov sú na čele skupiny

TA3 TASR
25.5.2021 07:58

Nemeckí hokejisti vyhrali aj svoj tretí zápas na MS v lotyšskej Rige a s plným počtom bodov sa usadili na čele B-skupiny. V pondelok večer zdolali Kanadu 3:1 a pripravili jej tak tretiu prehru. "Javorové listy" majú po troch dueloch na konte nula bodov a skóre 2:10.

Nemcom sa darilo. S plným počtom bodov sú na čele skupiny
TASR/AP

Nemecko - Kanada 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 11. Loibl (Kühnhackl, Rieder), 12. Plachta (Eisenschmid), 58. Holzer (Plachta, Noebels) - 19. Paul (Miller).

Rozhodovali: Gofman, Romasko - Lazarev (všetci Rus.), Goľak (Biel.), vylúčení: 9:4 na 2 min, navyše: Holzer 10 min za narazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Kanada začala s náporom

Nemci nastúpia v stredu o 15.15 h proti Kazachstanu. Kanadu čaká o štyri hodiny neskôr Nórsko. Kanada odštartovala duel náporom a od 4. minúty hrala presilovku, z ľavého kruhu vystrelil pomedzi nohy obrancu Bunting, no Niederberger stihol zasiahnuť. Ďalšie šance mali Perfetti a Miller, no v úvodnej desaťminútovke sa nepresadili a vzápätí udrelo dvakrát na druhej strane.

V 11. minúte prihral Kühnhackl na ľavý kruh Loiblovi a ten z prvej prepálil Hilla. Prešlo len 38 sekúnd a Nemci viedli už 2:0, so šťastím sa presadil Plachta, ktorého strieľanú prihrávku si zrazil do siete jeden z obrancov Kanady. Hráči zo zámoria dokázali znížiť v 19. minúte, keď sa presadil Paul. Nemci predviedli v úvode druhej časti peknú akciu s nepresnou koncovkou Kastnera. Potom však išli na trestnú päť sekúnd po sebe Rieder a Holzer, ktorý dostal 2+2 min, a Kanada mala ideálnu šancu zvrátiť nepriaznivý stav.

O triumfe rozhodol Holzer

Nemci však dlhé oslabenie o dvoch a následne aj o jedného hráča ustáli vďaka Niederbergerovi, obetavosti, množstvu zablokovaných striel i bránkovej konštrukcii. "Javorové listy" pokračovali v nápore počas celej tretiny, zahrali si ďalšiu presilovku o dvoch hráčov, súpera prestrieľali 19:5, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V 46. minúte sa dostal pri vlastnom oslabení do úniku Rieder, no Hill zasiahol lapačkou.

Ďalší nájazd nepremenil Noebels. Na druhej strane sa nepresadil Comtois a v 50. minúte netrafil odkrytú časť bránky Perfetti. Kanade sa míňal čas a hromadili nepresnosti, na rozdiel od 2. tretiny nedokázala na dlhšie zatlačiť súpera a chýbali jej šance. Dve minúty pred koncom odvolal tréner Hilla, no hneď čo naskočil na striedačku, poslal puk do prázdnej bránky Holzer a rozhodol o triumfe Nemecka.

Loibl: V zápase nás držal brankár

Stefan Loibl, útočník a strelec prvého gólu Nemecka, po zápase neskrýval radosť, ale aj vďačnosť. "Dnes nás udržal v zápase náš brankár. Bol neskutočný, vďaka nemu sme si udržali vedenie, on je mužom tohto zápasu. Máme dobré mužstvo a dokážeme strieľať góly," uviedol. Kanadský útočník Connor Brown taktiež poukázal na šikovnosť brankára. "Dokážeme prekonať každého, len nie brankárov. Musíme byť vyrovnanejší v priestoroch pred bránkou," dodal.

Tréner Kanady Gerard Gallant tri prehry nečakal. Tím podľa neho bojoval. "Tri prehry Kanady za sebou, to nečakáte. No vo všetkých zápasoch sme bojovali, vo všetkých sme mali viac šancí ako naši súperi. Potrebujeme vyhrať," povedal po zápase.

Tabuľka B-skupiny:
1. Nemecko    3 3 0 0 0 17:6   9
2. Lotyšsko   3 2 0 1 0  7:3   7
3. Kazachstan 2 0 2 0 0  5:3   4
4. Fínsko     2 1 0 1 0  3:3   4

5. USA        2 1 0 0 1  6:3   3
6. Nórsko     2 1 0 0 1  5:6   3
7. Kanada     3 0 0 0 3  2:10  0
8. Taliansko  3 0 0 0 3  5:16  0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok