Je po pandémii, hlásia analytici. Jún už bude skutočne normálny mesiac

TA3
24.5.2021 11:52

"Je po pandémii", uvádza projekt Dáta bez pátosu na svojom Facebooku s tým, že "za chvíľu nebude kam klesať". Ako vidia analytici ďalší postup uvoľňovania opatrení?

Je po pandémii, hlásia analytici. Jún už bude skutočne normálny mesiac
TASR/František Iván

Podľa analytikov prišiel čas "zahlásiť normál a venovať sa pár ohniskám". Pripomínajú, že v reporte k 22. máju vyskakujú regióny Myjava a Skalica. Podobne, hoci o čosi lepšie, sú na tom Sobrance. Práve Myjava a Sobrance sú momentálne jedinými bordovými okresmi na Slovensku. Na juhu krajiny je však situácia dobrá a mala by sa ešte zlepšiť smerom k čoraz svetlejším farbám na Covid automate.

Analytici sú optimistickí. "Jún 2021 už bude skutočne normálny mesiac. Po 9 mesiacoch pekla a pandémie sa vrátime do normálu ako v júni 2019," píšu na svojom Facebooku.

Pozitívne sa vyvíja aj krivka počtu obetí koronavírusu. "Obete máme už tretí deň po sebe pod 10 na jednocifernom čísle. Zodpovedá to percentu hospitalizovaných a aj príjmom do nemocníc, ktoré sú pod 50 denne a určite klesajú," vysvetľujú analytici s tým, že v Európe sme medzi "najrýchlejšie klesajúcimi krajinami s mínus 36 % prípadov medzi minulým a týmto týždňom".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok