NHL: Boston vyradil Washington, Colorado prešlo cez St. Louis

TA3 TASR
24.5.2021 07:57

Hokejisti Bostonu postúpili do 2. kola play off NHL. V nedeľnom piatom zápase semifinále Východnej divízie zvíťazili na ľade Washingtonu 3:1 a v sérii uspeli 4:1. Do ďalšieho kola sa prebojovalo aj Colorado, ktoré v Západnej divízii zdolalo St. Louis 5:2 a v sérii triumfovalo 4:0.

NHL: Boston vyradil Washington, Colorado prešlo cez St. Louis
TASR/AP

Pod rozhodujúce víťazstvo Bostonu sa podpísali najmä dvojgólový Patrice Bergeron a brankár Tuukka Rask, ktorý si pripísal 40 zákrokov. David Pastrňách bal bilanciu 1+1. Slovenský brankár Jaroslav Halák nefiguroval na súpiske. Zdeno Chára odohral za Capitals pätnásť minút a raz vystrelil na bránku.

Na ľade St. Louis žiaril prvý útok Colorada, Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon si pripísali gól a asistenciu. MacKinnon v sérii nazbieral deväť bodov (6+3), nikomu predtým sa to v organizácii Avalanache či Quebecu Nordiques v štyroch zápasoch série play off nepodarilo.

Krok od postupu do finále Severnej divízie sú hráči Winnipegu, keď doma zvíťazili nad Edmontonom 5:4 po predĺžení a vedú 3:0 na zápasy. Po prvej tretine pritom prehrávali 0:2 po zásahoch Leona Draisaitla a v 52. minúte viedli Oilers ešte 4:1. Potom však inkasovali trikrát v priebehu troch minút, hrdinom Jets sa stav v predĺžení Nikolaj Ehlers, ktorý strelil svoj druhý gól v dueli.

1. kolo play off NHL:
semifinále Severnej divízie /na 4 víťazstvá/:
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 5:4 pp
/stav série: 3:0/


semifinále Západnej divízie
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 2:5
/výsledok série: 0:4, postúpilo Colorado/


semifinále Východnej divízie
Washington Capitals - Boston Bruins 1:3
/výsledok série: 1:4/


semifinále Centrálnej divízie
Nashville Predators - Carolina Hurricanes 4:3 po dvojnásobnom predĺžení
/stav série: 2:2/


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok