Moderna chce požiadať o schválenie svojej vakcíny pre tínedžerov

TA3 TASR
23.5.2021 22:10

Americká farmaceutická spoločnosť Moderna požiada európske úrady o schválenie svojej vakcíny proti koronavírusu pre ľudí vo veku 12 až 17 rokov. Riaditeľ firmy Stéphane Bancel to povedal pre francúzske nedeľňajšie noviny Le Journal du Dimanche.

Moderna chce požiadať o schválenie svojej vakcíny pre tínedžerov
TASR/AP

Oficiálnu žiadosť plánujú podať Európskej agentúre pre lieky začiatkom júna, uviedol francúzsky podnikateľ Bancel, ktorého vyjadrenie priniesla agentúra DPA. EMA už oznámila, že tento mesiac rozhodne o tom, či schváli použitie vakcíny od nemecko-amerického konzorcia BioNTech/Pfizer pre ľudí vo veku od 12 rokov. Spojené štáty už túto očkovaciu látku schválili pre použitie u detí v tejto vekovej skupine.

Vakcína od Moderny je jednou zo štyroch proti covidu, ktoré dostali povolenie na použitie u dospelých v EÚ. "Do leta dostanú prvú dávku všetci dospelí, ktorí chcú byť zaočkovaní," odpovedal Bancel v rozhovore na otázku, či Francúzsku hrozí štvrtá vlna pandémie, ktorá si v krajine vyžiadala vyše 100.000 životov. "Potom sa musíme veľmi rýchlo presunúť k mladým ľuďom vo veku 12 až 17 rokov," dodal s tým, že ideálne by bolo chrániť túto vekovú skupinu do konca augusta. Bez rozsiahlej vakcinácie podľa neho riziko štvrtej vlny nemožno vylúčiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok