Opäť sme uspeli. Ako hodnotia náš druhý zápas hráči a tréner Ramsey?

TA3 TASR
23.5.2021 15:10

Zverenci Craiga Ramsayho v stretnutí dominovali, súpera prestrieľali 43:14, ale z obrovského množstva šancí využili iba dve. V 25. sekunde otvoril skóre Marek Hrivík a po súperovom vyrovnaní skóroval v 25. minúte Róbert Lantoši, čo sa ukázal byť napokon víťazný gól. Duel nedochytal pre zranenie Branislav Konrád, ktorého po prvej tretine nahradil v bránke Július Hudáček.

Opäť sme uspeli. Ako hodnotia náš druhý zápas hráči a tréner Ramsey?
TASR/Jaroslav Novák

Róbert Lantoši, autor druhého gólu SR a najlepší hráč na slovenskej strane (v zápase 1+1): "Bol to veľmi náročný zápas. Britom veľmi dobre zachytal brankár. My sme bojovali až do konca, som rád, že sme to napokon zvládli."

Na Rusov sa musíme pripraviť

Craig Ramsay, tréner SR: "Veľa vecí sme robili tak, ako sme mali, dominovali sme, vyslali sme 43 striel na bránku. Snažili sme sa však akcie doviesť do dokonalosti a byť perfektní namiesto toho, aby sme strieľali. Každý chcel v šanci ešte prihrávať, namiesto toho aby volil streľbu. Keď vám to potom nepadá, ste z toho frustrovaní. Snažili sa tlačiť na pílu, ale neboli sme efektívni.

Potrebujeme hráča na dorážky, niekoho, kto sa postaví pred bránku a bude pripravený doraziť puk. V oboch zápasoch sme si to sami skomplikovali, ale našťastie sme našli cestu k víťazstvu. Prvý útok hral výborne, vypracoval si množstvo šancí, Lantoši k Cehlárikovi a Hrivíkovi skvele zapadol. Dal dôležitý druhý gól, keď pekne namieril. Na Rusov sa musíme pripraviť, oni vedia krúžiť okolo bránky a tlačiť sa do nej. Budeme sa snažiť hrať to, čo im nevonia - držať hru v ich obrannom pásme."

Nevedeli sme sa od súpera odpútať

Michal Handzuš, asistent trénera SR: "Samozrejme, sme radi za tri body, to je momentálne to najdôležitejšie. Nedali sme rýchle góly, ale iba jeden, potrebovali sme streliť druhý, tretí, aby bol zápas pokojnejší. Nevedeli sme sa od súpera gólovo odpútať, potom to boli trochu nervy.

Mali sme veľké množstvo šancí, viacero čistých, chýbalo nám, aby to prešlo cez brankára. Bol veľký, často sme ho triafali, potrebovali sme niekoho pred bránkou, aby tam bolo viac hráčov a aby on nevidel. Nebolo to veľmi pekné, ale vyhrali sme, vieme, čo zlepšiť. Čo sa týka Braňa Konráda, uvidíme, ako sa bude cítiť, Hudáček si zastal svoje miesto a chytal veľmi dobre. Proti Rusom to bude oveľa ťažší zápas ako proti Britom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok