Rusku vyšiel aj druhý zápas v Rige, Britániu vysoko zdolali

TA3 TASR
22.5.2021 17:39

Hokejisti Ruska si pripísali druhé víťazstvo na svetovom šampionáte v Rige. V sobotnom zápase A-skupiny zdolali outsidera z Veľkej Británie 7:1.

Rusku vyšiel aj druhý zápas v Rige, Britániu vysoko zdolali
Facebook.com/Team GB Ice Hockey

A-skupina: Veľká Británia - Rusko 1:7 (1:4, 0:1, 0:2)

Pod triumf "zbornej" sa najvýraznejšie podpísal Anton Burdasov, ktorý strelil dva góly a na šampionáte ich má na konte tri. Tridsaťročný krídelník zaznamenal aj jednu asistenciu.

Góly: 19. Kirk (Dowd, Connolly) – 6. Burdasov (Grigorenko, Ožiganov), 8. Grigorenko (Voronkov), 10. Burdasov (Kuzmenko, Gavrikov), 11. Tolčinskij (Barabanov), 31. Karnauchov (Zadorov, Zub), 50. Kuzmenko (Burdasov, Ožiganov), 54. Slepyšev (Karnauchov). Rozhodcovia: Sternat (Rak.), Tscherrig (Švajč.) – Merten (Nem.), Seewald (Rak.), vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1.

Veľká Británia: Whistle - D. Phillips, O'Connor, Richardson, Tetlow, Ehrhardt, Clements, Garside – Perlini, Kirk, Connolly – Hammond, Dowd, Lake – Lachowicz, Hook, Betteridge – Myers, Ferrara, J. Phillips – Davies

Rusko: Bočarov – Zub, Zadorov, Gavrikov, Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Tolčinskij, Šalunov, Barabanov – Karnauchov, Grigorenko, Slepyšev – Morozov, Burdasov, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, Galimov, Kamenev – Voronkov

Rusi uchopili zápas pevne do rúk od úvodu, súpera chceli zlomiť čo najskôr a tento scenár začali plniť od 6. minúty. Burdasov z pravej strany prepálil Whistleho a poslal "zbornú" do vedenia. O necelé dve minúty udrel v oslabení Grigorenko a trénera Bragina vzápätí potešil opäť Burdasov, ktorý do konca 10. minúty prakticky zlomil akýkoľvek odpor Britov. O 90 sekúnd neskôr pridal štvrtý gól Tolčinskij, ale skóre 1. tretiny napokon uzavrel Kirk, ktorý úspešne zakončil jednu z mála pekných akcií ostrovanov.

V druhom dejstve pokračovala jasná prevaha Ruska, ale favorit ju dokázal gólovo vyjadriť iba raz, keď sa presadil Karnauchov. Zápis do listiny strelcov zmaril Ožiganovovi brankár Whistle, ktorý predviedol parádny semafor. V tretej tretine sa už Rusi šetrili, ale napriek tomu ponúkali ich typické rýchle kombinácie. Do konca zápasu sa presadili ešte dvakrát a to zásluhou Kuzmenka a Slepyševa.

Briti nemajú na oddych ani 24 hodín, už v nedeľu o 11.15 SELČ nastúpia proti Slovensku. Rusov čaká rovnaký súper v pondelok o 15.15.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok