Mejkap podľa veku: Aké produkty zvoliť, keď máte tridsať a čomu sa vyhnúť po päťdesiatke?

TA3/ZuMa
25.5.2021 08:00

Vďaka trikom vizážistov môžete vyzerať skvele v každom veku. Riaďte sa ich zásadami a používajte pri líčení techniky a produkty adekvátne tomu, či ste tridsiatnička, štyridsiatnička, alebo máte po päťdesiatke. Obzvlášť sa zamerajte na výber mejkapu.

Mejkap podľa veku: Aké produkty zvoliť, keď máte tridsať a čomu sa vyhnúť po päťdesiatke?
Pexels/Emma Bauso

Približne po tridsiatke začína každá žena badať prvé znaky starnutia. Aj preto by ste sa pri líčení nemali držať rovnakých pravidiel ako v dvadsiatke. Pleť si vyžaduje úplne iný prístup, vďaka ktorému zmiernite výskyt vrások a budete vyzerať skvele. Toto sú triky svetových vizážistov.

Po tridsiatke

Na tvári sa vám objavujú prvé drobné vrásky, ktoré mejkapom určite nechcete zvýrazniť. Vyberajte si preto také produkty, ktoré sa vám nebudú v ryhách usádzať. Dobrou voľbou sú ľahké textúry, na hutné mejkapy už radšej zabudnite. Vyberajte si tóny korešpondujúce s vašou skutočnou farbou pleti a snažte sa vyhnúť studeným tónom. Voľte radšej mäkké teplé palety.

Rovnako vyberajte čo najredšie rozjasňovače a zabudnite na výrazné kontúrovanie tváre. Ak by ste to prehnali, zvýraznite nie len črty, ale aj nedostatky spôsobené vekom. Korektor nanášajte len pod oči, na lícne kosti a na spánky. Dodáte si tým jemnejšie črty.

Po štyridsiatke

Aj v tomto veku siahajte po ľahkých tekutých mejkapoch, no dbajte i na to, čo ste na tvár naniesli pred nimi. Ideálnou voľbou sú rozjasňujúce séra alebo primery, ktoré zakryjú už výraznejšie vrásky a ešte k tomu obsahujú aj SPF faktor.

Zmena by mala nastať aj pri nanášaní mejkapu, aby bol rozotretý nielen rovnomerne, ale dal sa aj vrstviť na problematických miestach. Na to je vhodná navlhčená špeciálna hubka vajíčkového tvaru s ostrým hrotom. Vďaka nej dosiahnete prirodzený look a pleť krásne zjednotíte.

Následne pozor na fixáciu púdrom. Hrubá vrstva by vám pridala roky.

pexels-pixabay-354962_0a14036f-14d2-b5aa.jpg

Po päťdesiatke

Pri výbere mejkapu sa zamerajte na jeho krycie schopnosti. Možno by ste čakali, že čím vyššie krytie, tým lepšie, no opak je pravdou. Vašej tvári posiatej vráskami oveľa lepšie padne veľmi jemná textúra s prirodzeným rozjasňujúcim efektom. Na matné mejkapy zabudnite.

Problematickú partiu pod očami mejkapom neprekrývajte vôbec, ale použite radšej korektor na to určený. Dve vrstvy by boli už príliš, a ak si máte zvoliť len jeden produkt, očná báza je v tomto vhodnejšia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok