Ramsey je s výkonom našich spokojný: Boli sme rýchli, agresívni a brankár bol vynikajúci

TA3 TASR
22.5.2021 13:00

Hoci slovenskí hokejisti nepodali vo svojom otváracom zápase na MS v Rige konštantný výkon počas celých 60 minút, tréner Craig Ramsay bol po zápase spokojný. Vyzdvihol výkon brankára, hru obrancov, ale aj kreativitu v presilových hrách.

Ramsey je s výkonom našich spokojný: Boli sme rýchli, agresívni a brankár bol vynikajúci
TASR/Lukáš Grinaj

Inteligentný hokej

Slováci zdolali Bielorusov 5:2, základ úspechu položili tromi gólmi v prvej tretine. "Mali sme dobré fázy v zápase, hrali sme inteligentný hokej a naša presilová hra bola skutočne efektívna. Som rád, že sme v nej strieľali a ukázali aj trochu fantázie. Obrana hrala tiež dobre, keď bola pod tlakom a náš brankár bol vynikajúci," uviedol Ramsay.

Podarilo sa im strelecky presadiť

Kanadského trénera potešilo, že sa jeho zverenci strelecky viackrát presadili, v príprave sa im totiž v koncovke nedarilo: "Môj dojem z prvého zápasu je výborný. Boli sme rýchli, agresívni, dali sme pekné góly z kruhov na buly. Teší ma, že sme sa konečne výraznejšie gólovo presadili. Súper sa síce dostal do zápasu, ale napokon sme rozhodli ďalším gólom do prázdnej bránky."

Vyzdvihol obrancov

Ramsay pochválil hru tímu na každom poste, najmä však obrancov: "Boli pripravení a podporovali útok. Vieme, že nás v príprave trápila koncovka. Obrancovia dobre vyhodnocovali, kedy poslať puk pred bránku na prípadný teč, alebo kedy priamo vystreliť. Bolo pekné sledovať tento ofenzívny potenciál od nášho tímu."

Podržal nás Konrád

V závere síce Bielorusi zatlačili Slovákov, mali výhodu niekoľkých presiloviek i trestného strieľania. To však brankár Branislav Konrád zneškodnil. "Niekoľko skvelých šancí sme súperovi pripravili sami, najmä za stavu 4:2, keď mal súper výhodu trestného strieľania, to vyzeralo všelijako. Musíme hrať koncentrovane, aj za stavu, keď je do konca zápasu čo i len jedna sekunda. Našťastie sme v závere dokázali zblokovať strelu a potom sme ešte vyrazili do útoku a definitívne rozhodli o našom triumfe."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok