Kanaďania nezvládli vstup do šampionátu, podľahli Lotyšom

TA3 TASR
21.5.2021 22:04

Kanadskí hokejisti nezvládli v piatok vstup do svetového šampionátu v Rige, keď v B-skupine prehrali s Lotyšskom 0:3. Domáci od úvodných minút ťažili z toho, že proti favoritovi hrali sebavedome a v koncentrácii nepoľavili ani pod tlakom v závere zápasu.

Kanaďania nezvládli vstup do šampionátu, podľahli Lotyšom
TASR/AP

B-skupina: Kanada - Lotyšsko 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Góly: 20. Indrašis (Kenins, Freibergs), 29. Batna (Kenins). Rozhodcovia: Schrader (Nem.), Tscherrig (Švaj.) - Merten (Nem.), Obwegeser (Švaj.), vylúčení: 4:4  na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Kanada: Kuemper - Ferraro, Miller, Walker, Stecher, Beaudin, Bernard-Docker, Power, Schneider - Comtois, Hernique, Pirri - Hagel, Danforth, Brown - Paul, Vilardi, Bunting - Perfetti, Anderson-Dolan, Foudy

Lotyšsko: Kivlenieks - Rubins, Balinskis, Cibulskis, Jaks, Sotnieks, Freibergs, Zile - Darzinš, Abols, Daugavinš - Rob. Bukarts, Džerzinš, Karsums - Keninš, Indrašis, Dzierkals - Marenis, Batna, Krastenbergs

Domáci tím rozihral kolísku hokeja od úvodných striedaní. Lotyši popri svojich prepracovaných štruktúrach neváhali aktívne pokúšať šťastie aj v zóne favorita, ktorý bol síce strelecky aktívnejší, ale to aj zásluhou kanonády v presilovke. Tú Kanaďania prehajdákali, naopak sekundu pred prvým klaksónom svoju výhodu Lotyšsko využilo, keď súper podcenil záverečnú rozohrávku prvej tretiny.

Gól Indrašisa mužstvo nabudil a Lotyši v úvodných piatich minútach druhej časti vystreli päťkrát, teda viac ako v celej prvej. Stále však hrali svoj sebavedomý a trpezlivý systém, nechali naháňať sa Kanaďanov a v 29. minúte opäť udreli. Batnov gól na 0:2 vyslal javorovému listu jasný signál, jeho hráči zvýšili dôraz a obrátky, lenže čistých šancí si veľa nevytvorili a mali proti sebe aj v pohode chytajúceho Kivlinieksa. V tretej tretine Kanaďania svojho súpera väčščinu času morili v jeho pásme, vytvorili si aj 4-5 čistých šancí, ale chýbala im rozvaha i individuálna kvalita pri zakončení.

Tabuľka B-skupiny:

1. Nemecko       1  1  0  0  0   3   9:4 
2. Lotyšsko      1  0  0  0  0   3   2:0 
3. Kanada        1  0  0  0  1   0   0:2   
4. Taliansko     1  0  0  0  1   0   4:9   
5. Fínsko        0  0  0  0  0   0   0:0

USA   
Nórsko   
Kazachstan

Kanada sa v nedeľu o 19.15 stretne s USA, Lotyši hrajú v rovnakom čase už na druhý deň po prvom zápase, ich súperom bude Kazachstan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok