Pandémia zmenila ľuďom životy. Dostali sme riadnu príučku, hovorí chatár z Chaty pod Soliskom

TA3
21.5.2021 08:55

Pandémia ochorenia Covid-19 zasiahla životy mnohých Slovákov. Niektorým ľuďom však zmenila plány o 180 stupňov. Mnohí robia čosi celkom iné, ako pred pandémiou. Iní sa svojho remesla držia, no o časť podnikateľských aktivít prišli a mnohé museli zmeniť.

Zo šéfredaktora regionálnych novín pod Tatrami sa počas pandémie stal správca Kostola sv. Egídia v Poprade. „Určite je to iný život, pohodovejší. Ja to tak s úsmevom hovorím, ja si sadnem ráno na kávu a čakám na návštevníkov,“ opisuje zmenu svojej práce s tým, že na stres súvisiaci s riadením redakcie už len spomína.

Pandémia ovplyvnila aj život Milana Štefánika, ktorý je chatárom na Chate pod Soliskom. Mal však aj obľúbený bar na Štrbskom plese, po ňom však už ostala len prázdna plocha. „Bolo to strašne smutné vidieť prvého januára zastavené vleky, nádherné slnečné počasie. Bolo to rozhodnutie od večera do rána, ktoré si myslím, že potopilo strašne veľa ľudí v cestovnom ruchu,“ hovorí o opatreniach, ktoré platili na Slovensku začiatkom roka. Rovnako ako množstvo iných podnikateľov sa chatár pomaly zviecha a dúfa, že sa podobná situácia už viac nezopakuje. „Dostali sme riadnu príučku. Naučilo nás to ale byť trošku súdržnejší. Myslím si, že nasadili sme si inú optiku, vidíme niekedy veci také, ktoré sme predtým nevideli,“ zakončil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok