Taliani sa so zeleným pasom neponáhľajú, zavedú ho až v júni

TA3 TASR
20.5.2021 15:42

Taliansko od 20. júna zavedie tzv. zelený pas - certifikát o očkovaní proti ochoreniu Covid-19 v digitálnej forme, ktorý talianske úrady vydajú zaočkovaným obyvateľom krajiny. Oznámil to vo štvrtok štátny tajomník talianskeho ministerstva zdravotníctva Pierpaolo Sileri. Informuje o tom agentúra APA.

Taliani sa so zeleným pasom neponáhľajú, zavedú ho až v júni
TASR/AP

Zelený pas, o ktorý môžu obyvatelia požiadať v nemocniciach alebo u svojho lekára, bude mať platnosť deväť mesiacov. Nezaočkovaní Taliani budú môcť cestovať iba s dokladom o negatívnom PCR teste.

Taliansko okrem toho plánuje rozšírenie vakcinačnej kampane aj na deti. Európska agentúra pre lieky by mala 28. mája schváliť podávanie očkovacej látky Phizer pre vekovú skupinu 12-15 rokov. "V tomto momente je len tento druh očkovacej látky určený pre túto vekovú skupinu," povedal minister zdravotníctva Roberto Speranza. Imunizácia mladších generácií je podľa neho "strategická" vzhľadom na bezpečný začiatok ďalšieho školského roka.

V Taliansku stále platí povinnosť nosiť rúška aj v exteriéri, píše APA. Taliansko ho podľa Sileriho plánuje zrušiť po zaočkovaní 50 percent 60-miliónovej populácie krajiny. V uzavretých priestoroch bude povinnosť nosiť rúška platiť aj naďalej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok