Nemocnice sa spojili: Naliehavé slová pre všetkých Slovákov

TA3 TASR
19.5.2021 17:25

Osem štátnych koncových nemocníc a dva národné ústavy sa pripojili k verejnej podpore vakcinácie proti ochoreniu COVID-19. Každá z nemocníc zverejnila v stredu na sociálnych sieťach video, kde vysvetľuje potrebu vakcinácie. TASR o tom informovala hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

Nemocnice sa spojili: Naliehavé slová pre všetkých Slovákov
TASR/AP

Spresnila, že zamestnanci nemocníc vo videách opisujú, ako pandémia nového koronavírusu zasiahla chod ich nemocnice, prečo sa dali zaočkovať, pričom apelujú na verejnosť, aby tiež využila možnosť vakcinácie.

Byť zdravotníkom je poslanie, poslanie starať sa o všetkých pacientov, preto, prosíme, pomôžte vy nám, aby sme mohli pomôcť my vám. Dajte sa zaočkovať,“ odkazujú nemocnice s tým, že pandémia zásadne ochromila štandardné poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Miroslav Tomáš z Národného onkologického ústavu zdôraznil, že očkovaním chránia ľudia seba, ale aj tých, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať. „Naši onkologickí pacienti veľakrát nemôžu podstúpiť túto vakcináciu, a preto je dôležité, aby boli chránení nami, ktorí sa očkovať môžeme,“ uviedol.

Neverte nezmyslom

Klinická genetička z Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Ivana Paučinová prosí ľudí, aby neverili „nezmyslom o tom, že očkovanie spôsobuje genetické ochorenie. Týmto spôsobom sa vám snažíme pomôcť a snažíme sa nám vrátiť náš normálny život“.

Okrem Národného onkologického ústavu, Rooseveltovej a žilinskej nemocnice sa do kampane zapojila aj Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice, Fakultná nemocnica Trnava, Fakultná nemocnica Nitra, Ústredná vojenská nemocnica Ružomberok. Tiež Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, Nemocnica Poprad a Detská fakultná nemocnica Banská Bystrica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok