Pri novele zákona o rozpočte nebude Za ľudí robiť obštrukcie

TA3 TASR
19.5.2021 16:13

Koaličná strana Za ľudí nebude robiť obštrukcie pri novele zákona o štátnom rozpočte. Uviedla to vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) po stredajšom rokovaní vlády.

Remišová vyzdvihla, že nabudúce by uvítala, keby bolo pri rozpočte viac času na diskusiu. K obsahovej časti novely však nemá vážne výhrady. Väčšina položiek sa týka pomoci, na ktorej sa už vláda predtým dohodla. "Samozrejme, vždy je priestor na škrtanie, ale väčšina položiek v tomto rozpočte sú sumy, ktoré boli schválené a majú pomáhať ľuďom," dodala vicepremiérka.

Otázny je Sputnik

Jednou z položiek, o ktorej sa podľa Remišovej dá diskutovať a ktorá je aj kandidátom na škrt, je platba za vakcínu Sputnik. Avšak väčšina položiek je podľa nej v poriadku.

Na otázku, či strana Za ľudí bude súhlasiť s navrhovaným zvýšením výdavkov vo výške takmer 3,4 miliardy eur priamo neodpovedala, uviedla, že odpovie až po stredajšom rokovaní na pôde Ministerstva financií SR.

Rozpočet chce schváliť

"Novelu rozpočtu by sme mali schváliť. A je úplne normálne, že v časoch najväčšej zdravotnej krízy alebo hospodárskej krízy sa novelizuje rozpočet práve s ohľadom na nové potreby, ktoré vznikajú," poznamenala ministerka.

Zároveň Remišová podotkla, že v momentálnej situácii má väčšina krajín deficit. "Ale, samozrejme, je našou povinnosťou, aby sme mali udržateľný rozpočet," dodala vicepremiérka s tým, že vláda však chce predstaviť aj daňovo-odvodovú reformu a hovoriť chce aj o konsolidácii dlhu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok