Kauza Babylon: Prokurátor podal obžalobu na troch ľudí

TA3 TASR
18.5.2021 13:36

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v pondelok obžalobu na tri osoby, medzi nimi aj na bývalého šéfa kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubomíra A. a právnika Františka P. Zadržaní boli v rámci policajnej akcie Babylon. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Kauza Babylon: Prokurátor podal obžalobu na troch ľudí
TASR/Martin Baumann

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dňa 17. mája 2021 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na osoby F. P., Ľ. A. a Ľ. T. pre pokračovací obzvlášť závažný zločin vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločin podplácania," spresnil Skladan.

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková potvrdila, že vecou sa bude zaoberať banskobystrické pracovisko ŠTS. "Trestná vec napadla zákonnému sudcovi do senátu 13 T v B. Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," doplnila.

Národná kriminálna agentúra v rámci minuloročnej akcie Babylon zadržala dovedna päť osôb. Vyšetrovateľ voči nim vtedy vzniesol obvinenie z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania v súbehu s obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti a voči jednej obvinenej osobe aj z trestného činu podplácania. Ľubomír A. a František P. sa nachádzajú vo väzbe.

František P. naďalej čelí aj obvineniu z extrémistickych trestných činov. U právnika mali počas policajnej akcie Plukovník v roku 2019 nájsť viacero predmetov s fašistickou symbolikou. Okrem toho sa predtým nechal vyfotografovať v nacistickej uniforme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok