NHL: Ružička debutoval, Tampa zvíťazila na ľade Floridy

TA3 TASR
17.5.2021 08:05

Hokejisti Tampy Bay ako obhajcovia Stanleyho pohára vstúpili úspešne do 1. kola play off NHL. V úvodnom zápase semifinále Centrálnej divízie zvíťazili na ľade Floridy 5:4. Dvoma gólmi v tretej tretine otočil výsledok Brayden Point, slovenský obranca Erik Černák v drese Lightning nebodoval, pripísal si dve plusky. V dohrávke základnej časti si debut v NHL odkrútil slovenský útočník Adam Ružička vo farbách Calgary.

NHL: Ružička debutoval, Tampa zvíťazila na ľade Floridy
TASR/AP

Hráči New Yorku Islanders uspeli v prvom stretnutí semifinále Východnej divízia na ľade Pittsburghu 4:3 po predĺžení. Hrdinom hostí bol Kyle Palmieri, ktorý strelil úvodný gól a takisto víťazný, keď v 17. minúte predĺženia zužitkoval prihrávku Jeana-Gabriela Pageaua a prestrelil brankára Tristana Jarryho.

V úvodnom súboji semifinále Západnej divízie zvíťazila Minnesota na ľade Vegas 1:0 po predĺžení. Jediný gól strelil v 64. minúte Joel Eriksson. Popri play off sa ešte stále dohráva aj základná časť, Calgary vyhralo na ľade Vancouveru 6:5 po predĺžení. Dvadsaťdvaročný Ružička absolvoval pri svojej premiére v súťaži takmer 10 minút, pripísal si plusový bod, strelu na bránku a dve trestné minúty.

NHL - výsledky:
1. kolo play off /na 4 víťazstvá/:
prvý zápas semifinále Východnej divízie:
Pittsburgh - New York Islanders 3:4 pp
/stav série: 0:1/


prvý zápas semifinále Centrálnej divízie:
Florida - Tampa Bay 4:5
/stav série: 0:1/


prvý zápas semifinále Západnej divízie:
Vegas - Minnesota 0:1 pp
/stav série: 0:1/



základná časť:
Vancouver - Calgary 5:6 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok