Začala sa otváracia ceremónia súťaže Eurovízia. Viacero krajín sa jej kvôli Covidu nezúčastní

TA3 TASR
16.5.2021 20:23

Nákaza koronavírusom sa v nedeľu potvrdila u člena islandskej delegácie súťažiacej v tohtoročnej pesničkovej súťaži Eurovízia. Došlo k tomu len niekoľko hodín pred otváracou ceremóniou tejto súťaže konajúcej sa v holandskom prístavnom meste Rotterdam.

Začala sa otváracia ceremónia súťaže Eurovízia. Viacero krajín sa jej kvôli Covidu nezúčastní
TASR/AP (ilu)

Islandská delegácia je už druhou, u ktorej sa vyskytla nákaza. Vírus ešte v sobotu potvrdili aj u člena poľského tímu. Vedenie Eurovízie uviedlo, že nakazený člen islandského tímu je už v karanténe, pričom na koronavírus teraz preventívne otestujú (PCR testami) aj zvyšných členov islandskej delegácie, ktorí sú taktiež v izolácii.

Nezúčastnia sa z preventívnych dôvodov

Na nedeľnej otváracej ceremónii súťaže sa okrem islandského a poľského tímu nezúčastní z preventívnych dôvodov ani rumunský a maltský. Delegácie z týchto krajín sú totiž ubytované v rovnakom hoteli ako poľská a islandská. Aj oni podstúpia PCR testy, priblížilo ďalej vedenie súťaže a dodalo, že o ďalšom vývoji situácie bude informovať.

Tohoročnú pesničkovú súťaž Eurovízia sprevádzajú prísne bezpečnostné a hygienické opatrenia. Tímy z jednotlivých krajín musia dodržiavať prísny protokol, nestretávať sa s publikom a každých 48 hodín absolvovať test na koronavírus. Súčasťou Eurovízie sú dve semifinálové kolá, ktoré sa budú konať 18. a 20. mája.

Finále aj s divákmi

Finále sa uskutoční na budúcu sobotu - 22. mája. Sledovať ho naživo bude môcť len 3500 divákov, čo je približne 20 percent z celkovej kapacity rotterdamskej arény Ahoy, v ktorej sa bude konať. Vlani sa súťaž pre pandémiu koronavírusu nekonala, a to prvýkrát vo svojej 60-ročnej histórii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok