Maďari už zvládli zaočkovať takmer polovicu ľudí. Čoskoro minú Sputnik

TA3 TASR
14.5.2021 17:02

Počet zaočkovaných v Maďarsku prekročil hranicu 4,5 milióna. Obe dávky očkovacej látky dostalo doposiaľ 2,6 milióna ľudí. Oznámil to šéf pracovnej skupiny pre očkovanie István György, podľa ktorého vakcínou je tak chránených proti novému druhu koronavírusu už 46 percent obyvateľstva.

Maďari už zvládli zaočkovať takmer polovicu ľudí. Čoskoro minú Sputnik
TASR/AP

Podľa spravodajského servera hvg.hu György dodal, že vo vekovej kategórii registrovaných na očkovanie nad 30 rokov je pomer zaočkovaných 85-percentný. Mladých vo veku od 16 do 18 rokov začali očkovať vo štvrtok, zaregistrovali ich dosiaľ 95.000.

Ruská vakcína Sputnik V, ktorú ruská strana už dodala v celom dohodnutom objeme, sa podľa jeho slov čoskoro minie, ešte sú však voľné termíny očkovania s touto vakcínou. Okrem nej sú k dispozícii čínske očkovacie látky spoločnosti Sinopharm a AstraZeneca.

Na druhé očkovanie používajú očkovacie látky Moderna, ktorých prišlo tento týždeň 64.800. V regiónoch na mobilných očkovacích miestach, ktoré zabezpečujú armádnymi autobusmi, podávajú vakcínu Janssen, z ktorej sa podáva iba jediná dávka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok