Slovensko bojuje o lukratívny biznis, olympiádu v Tatrách

TASR, HN, TA3
12.10.2012 10:18

Slováci chcú superbiznis, zimnú olympiádu v Tatrách. Uvádza to dnešné vydanie Hospodárskych novín. Ide o potenciálne zisky vo výške niekoľkých miliónov eur, vybudovanie ciest, obnova letiska či moderné ubytovacie zariadenia.

Spoločne s Poľskom

Do Tatier chcú priniesť Zimné olympijské hry v roku 2022. Slovensko by najväčší športový sviatok usporiadalo s Poľskom. Už vo Varšave sa začali prvé rokovania medzi oboma krajinami o spoločnom projekte. "Pokiaľ pôjdeme do kandidatúry spoločne s Poľskom, máme väčšiu šancu uspieť. Sme presvedčení, že mať olympiádu aj na Slovensku je reálne," povedal podpredseda športového parlamentného výboru Martin Fronc (KDH).

Chopok a Štrbské Pleso

Na Slovensku by sa podľa predbežných plánov mali uskutočniť na Chopku preteky v zjazdovom lyžovaní, na Štrbskom Plese zase podujatia v bežeckom lyžovaní. "Usporiadať najväčšie športové podujatia v dvoch krajinách sú najnovším trendom. Keďže máme záujem aj o lyžiarske stredisko v Zakopanom, spoločná zimná olympiáda je pre nás výnimočný projekt," potvrdil pre HN Bohuš Hlavatý, šéf spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá prevádzkuje väčšinu zjazdoviek v Tatrách.

V najbližších dňoch sa možnosť uskutočniť u nás olympiádu dostane aj na rokovanie do parlamentu. Oficiálnu kandidatúru musíme s Poľskom uzavrieť do roka a pol, píšu HN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok